Pokud si budete chtít pár dní před Vánoci zpříjemnit nějakou milou podívanou i pro caparty, můžete zkusit dá šanci nadcházejícímu animovanému snímku jménem Ptáci stěhováci, jemuž nedávno vyšel nový oficiální trailer. Tím bude doprovázet i píseň Out of the Woods od zpěvačky Taylor Swift, která nedávno svým koncertním filmem ovládla americké kinosály. Na upoutávku k chystanému animáku se můžete podívat výše.

Snímek má na svědomí studio Illumination, které nám nadělilo filmové série jako Já, padouch a samozřejmě i Mimoni. Nadcházející snímek se ale zaměří kachní rodinu, která se rozhodne opustit svůj poklidný domov v Nové Anglii, aby zažila naprosto nezapomenutelnou životní dovolenou. 

Jejich cílem se stane krásná a pro kachní rodinku náležitě exotická Jamajka. Starostlivý otec Mack (Kumail Nanjiani) má sice zprvu určité obavy, ale nakonec povede svou rodinu, kterou tvoří ještě maminka Pam (Elizabeth Banks), strýc Dan (Danny DeVito) a děti Dax (Caspar Jennings) a Gwen (Tresi Gazal), vstříc novým místům a zážitkům.

Všichni se proto vydávají na velkolepou výpravu na jih. Samozřejmě to ale nebude tak jednoduché, protože cesty vedou přes rušné ulice New Yorku. A přesně zde budou muset čelit celé řadě nejrůznějších a komických problémů. 

Za tvorbou filmu každopádně stojí poměrně schopní jedinci, o režii se postaral Benjamin Renner, který má za sebou povedené animáky O myšce a medvědovi (2012) a Velký zlý lišák (2017). Scénář zas zpracoval Mike White, tvůrce a hlavní scenárista známého seriálu Bílý lotos (2021), který napsal třeba i povedenou komedii Škola rocku (2003).

Dále ve snímku uslyšíme hlasy herců jako Keegan-Michael Key, David Mitchell, Awkwafina a Carol Kane.

Do českých kin se snímek podívá 21. 12. 2023.