Disney na akci D23 Expo samozřejmě nezapomněl ani na hrané remaky svých slavných animovaných klasik. V rámci toho nám ukázal oficiální upoutávku na předělávku svého legendárního a prvního celovečerního animáku Sněhurka a sedm trpaslíků (1937). Podívat se na ni můžete výše.

Titulní hrdinku si tentokrát zahraje Rachel Zegler (West Side Story), která uvedla, že hraní Sněhurky je pro ni obrovská čest. První upoutávka nám také konečně pořádně ukáže podobu zlé královny, kterou ve snímku ztvární Gal Gadot (Wonder Woman). Taktéž se nám ukážou i digitální trpaslíci, kteří však i v traileru vypadají… divně. Vlastně i celkově působí film z traileru až příliš uměle a naleštěně, ale kdo ví, třeba tím Disney skutečně naláká do kin dostatek diváků, aby mohl remake považovat za úspěšný. 

I přestože se jedná o remake, některé věci nadcházející snímek přece jenom změní. Rachel Zegler a Gal Gadot například zmínily, že Sněhurku tentokrát žádný princ nezachrání. Hrdinka podle Zegler nebude snít o skutečné lásce, bude snít o tom stát se nebojácnou, spravedlivou, statečnou a pravdomluvnou vůdkyní, jak si to představoval i její zesnulý otec. Znamená to tedy, že Sněhurka neochutná otrávené jablko od zlé královny, ale místo toho jí ho nacpe do chřtánu a sama pak zachrání polomrtvého prince polibkem? To holt uvidíme.

Vypadá to každopádně na další tuctový Disneyho remake, který dokazuje, že Myšák se na hrané předělávky jen tak brzy nevybodne. 

O režii se postaral Marc Webb, americký filmař, který natočil slavnou romantickou komedii 500 dní se Summer (2009) a oba dva díly Amazing Spider-Mana. Na scénáři pracovaly Erin Cressida Wilson (Dívka ve vlaku) a Greta Gerwig (Barbie).

Dále hrají Andrew Burnap, Ansu Kabia, Colin Michael Carmichael a Jon-Scott Clark.

Snímek do našich kin dorazí 20. 3. 2025.