Už včera hororový režisér Fede Álvarez na svých sociálních sítích lákal na to, že se dnes dočkáme něčeho, co se bude týkat jeho filmového Vetřelce s podtitulem Romulus. A jak se dalo čekat, jedná se o vůbec první oficiální trailer, které si v plné kráse můžete vychutnat výše.

Popis filmu uvádí, že snímek se vrátí zpět ke svým kořenům. Opět se tak zřejmě můžeme těšit na hrůznou podívanou ve stylu prvního dílu (1979) od Ridleyho Scotta, ve které budou lidští nešťastníci v temných chodbách vesmírné stanice čelit slavnému emzákovi s druhou vysouvací čelistí. Vrací se i hrůzní a skákaví facehuggeři, které Álvarez bezpochyby využije pro nějakou tu lekačku, o to se s vámi klidně vsadíme. Dále oficiální popis uvádí následující:

,,Během prozkoumání hlubin opuštěné vesmírné stanice se skupina mladých kolonizátorů setkává tváří v tvář s nejděsivější formou života ve vesmíru.“

Jak už nějaký čas víme, děj by se měl odehrávat mezi výše zmíněným prvním dílem a snímkem Vetřelci (1986) od Jamese Camerona.

Jisté zvěsti tak tvrdí, že společnost Weyland-Yutani ve filmu objeví tělo Xenomorfa, kterého na konci prvního dílu Ellen Ripley vyhodila z lodi do vesmíru. Tělo je pak převezeno na stanici Romulus, kde z něho vědci následně vytvoří další Xenomorfy a facehuggery, některé z nich dokonce dosud neviděné. Pak se ale samozřejmě všechno zvrtne, přičemž na opuštěnou stanici dorazí výše zmíněná skupina kolonizátorů, která zde bude bojovat o holý život.

Co vše je na tom pravdy, se dozvíme už letos v létě, kdy film dorazí do kin. Snímek velice chválil i sám Ridley Scott, tak snad se nám slavná franšíza konečně vrátí do formy. 

Fede Álvarez se postaral jak o režii, tak i o scénář. Na svém kontě má horory jako remake Lesního ducha (2013) a Smrt ve tmě (2016).

Hlavní hrdinku si zahraje Cailee Spaeny (Priscilla), připojí se k ní ještě herci jako Isabela Merced, Archie Renaux, David Jonsson a Spike Fearn.

Snímek dorazí do kin 15. 8. 2024.