Christopher Nolan, jeden z nejoblíbenějších a nejtalentovanějších režisérů současnosti, nám příští rok představí svůj další film, který ponese název Oppenheimer. Pojmenován je samozřejmě po slavném teoretickém fyzikovi, který byl jedním z hlavních tvůrců atomové bomby. Nolan se tak se snímkem vrací do období druhé světové války, které již navštívil se svých parádním filmem Dunkirk z roku 2017. Po průběžných informacích o rozšiřování obsazení, první fotky a plakátu, který byl zveřejněn už minulý týden, jsme se nyní konečně dočkali také vůbec první upoutávky. Tu si můžete pustit výše. První trailer nám toho sice moc neukáže, převážně nám opět odhalí podobu titulního vědce, kterého ztvární sympatický Cillian Murphy. I tak ale zanechá mnohé fanoušky slavného filmaře jistojistě natěšené. 

Nolan při psaní scénáře silně vycházel z knihy American Prometheus: The Triumph of J. Robert Oppenheimer z roku 2005. Jedná se taktéž o režisérův první film, který vznikl pod taktovkou studia Universal. Dříve Nolanovy filmy vycházely pod dohledem studia Warner Bros., nicméně s tím se Nolan rozhodl zpřetrhat vazby poté, co se tato významná filmová společnost rozhodla v roce 2021 pro kontroverzní strategii, kvůli které začala vydávat své významné filmy jak v kinech, tak i souběžně na streamovací službě HBO Max v den premiéry. Oppenheimer by tak měl být temným dramatem/thrillerem o muži, který se bude muset vypořádat s následky faktu, že pro lidstvo vytvořil tu nejstrašlivější a nejničivější zbraň všech dob. 

Připravovaný snímek s rozpočtem kolem 100 milionů dolarů už má na palubě celou řadu hereckých hvězd. Kromě Murphyho si ve filmu zahraje Emily Blunt, která ztvární Oppenheimerovu ženu Katherine Vissering, dále Benny Safdie jako maďarský vědec Edward Teller, tvůrce vodíkové bomby, a také Florence Pugh, která si zas zahraje Jean Tatlock, Oppenheimerovu milenku a členku Komunistické strany Spojených států.

Mezi další velká herecká jména patří například Robert Downey Jr., Matt Damon, Rami Malek, Jack Quaid, Josh Hartnett, Dane DeHaan a Kenneth Branagh.

Oficiální premiéra je stanovená na 20. 7. 2023.