Seriál The Walking Dead, který byl celá dlouhá léta spolehlivým zlatým dolem stanice AMC, je možná u konce, ale v jeho univerzu ještě nějaký čas zůstaneme. Na příběh původní série totiž naváže hned několik spin-offů, přičemž jeden z nich bude vyprávět o fanouškovském miláčkovi, kterým je samozřejmě starý dobrý a kuši třímající bručoun Daryl Dixon (Norman Reedus).

V sérii z názvem The Walking Dead: Daryl Dixon překročí náš hrdina oceán a dostane se do Evropy, která zombie zkáze samozřejmě také neušla. Oficiální trailer sice ještě venku nemáme, ale AMC se pochlubilo krátkým klipem z natáčení, na který se můžete podívat výše.

Podle oficiálního popisu seriálu bude Daryl vyplaven na pobřeží Francie, ovšem nemá sebemenší tušení, jak se tam vlastně dostal. Pokusí se tak přijít na způsob, jak by se mohl dostat zpátky domů, ale poté, co narazí na místní přeživší, se jeho plán začne krapet komplikovat. Prostě zase další strasti v postapokalyptickém životě, normálka. 

Podle klipu a prvních fotek, které vyšly před několika měsíci, se zdá, že seriál bude mít řádně ponurou atmosféru. Je ale samozřejmě otázkou, zda si seriál povede slušně se sledovaností. The Walking Dead: Daryl Dixon by totiž měl být projektem, který pro celé univerzum zahájí zcela novou éru. Ale to i přes Reedusovu přítomnost samozřejmě není jisté.

Ať už to dopadne jakkoliv, k Reedusovi se přidá francouzská herečka Clémence Poésy jako Isabelle a Brit Adam Nagaitis jako Quinn. Isabelle má být členkou jakési náboženské skupiny, která je nucena čelit své minulosti v Paříži, Quinn má být zas obchodníkem na černém trhu, jenž je zároveň majitelem podzemního nočního klubu jménem Demimonde.

Dále se v seriálu představí francouzští herci Anne Charrier jako Genet, Eriq Ebanouey jako Fallou, Laïka Blanc-Francard jako Sylvie, Romain Levi jako Codron a Louis Puech Scigliuzzi jako Laurent.

Showrunnerem se stal David Zabel, který také stojí za vznikem seriálů jako Betrayal (2013) a Mercy Street (2016). Taktéž psal epizody pro série jako Pohotovost (1994) a Černý anděl (2000). Stále ještě ale není známo, kdy přesně se nového Darylova dobrodružství vlastně dočkáme.

Fanoušci zombie univerza se ale mohou také těšit na spin-off The Walking Dead: Dead City s Maggie (Lauren Cohan) a Neganem (Jeffrey Dean Morgan), který bude premiérovat 18. 6. 2023.