V rámci oslav dne The Last of Us zveřejnil Neil Druckmann z Naughty Dog první fotografii z připravovaného seriálu The Last of Us od HBO. Na fotce můžeme poprvé vidět Pedra Pascala v roli hlavního hrdiny Joela a Bellu Ramsey jako Ellie. Tahle dvojice se dívá na místo neštěstí, kde havarovalo letadlo.

„Adaptace The Last of Us jede na plné obrátky,“ dodal v tweetu Druckmann a neskrýval nadšení, když poprvé na place viděl herce v kostýmech. Sám se nemůže dočkat, až fanoušci uvidí více ze seriálu a dalších probíhajících projektů od Naughty Dog. Jedním z nich je multiplayerová hra ze světa The Last of Us.

Druckmann už dříve varoval, že se seriál občas výrazně odkloní od videoherní předlohy. Muž, který stojí za původní post-apokalyptickou survival výpravou Joela a Ellie, tvrdil, že je pro ně důležité zachovat filozofické základy příběhu. Konkrétně identitu Joela a Ellie a důvody jejich nebezpečné cesty.

Upozaděny jsou nepodstatné detaily. Tvůrci seriálu se méně starají například o to, zda by Joel měl nosit stejnou kostkovanou košili a Ellie stejné červené tričko.

Jak vidíme na první oficiální fotografii níže. Ellie má červenou mikinu s kapucí a oblečení Joela také přímo nesedí k tomu, co nosil ve hře.

Na natáčení seriálu se rozhodně nešetří. Prezident IATSE 212 Calgary (sdružení divadelních a filmových umělců a techniků v jižní Albertě) před několika měsíci v rozhovoru s reportéry CTV News označil The Last of Us za monstrum. Z jeho informací vyplývá, že se jedná o jeden z největších projektů, které se kdy v Kanadě natáčely.

Rozpočet sice neprozradil, ale zmínil se, že částka za jednu epizodu značně přesahuje osmimístnou sumu. Vzhledem k počtu epizod – HBO potvrdilo deset hodinových dílů – se chystá další mnohamilionový seriál.

Odhaduje se, že rozpočet na celou první řadu, jež tvoří 10 dílů, přesáhne 100 milionů dolarů. Tím by The Last of Us vyrovnalo seriál Hra o trůny (Game of Thrones). Ten také pochází od HBO a je považován za jeden z nejlepších seriálu.

Produkci a scénář The Last of Us mají na starost Craig Mazin (Černobyl) a Neil Druckmann (kreativní ředitel a scénárista hry The Last of Us). Režisérem první epizody je Kantemir Balagov. Potvrzeni jsou další dva režiséři: Ali Abbasi a Jasmila Žbanić.

Když se seriálu dočkáme? Premiéra nebyla oficiálně stanovena, ale podle popisku v profilu Balagova to vypadá na rok 2022. Samotné dotočení má proběhnout do června 2022. Premiéra je tak možná nejdříve koncem roku 2022. Když vše nepůjde podle plánu, tak na začátku roku 2023.