Mezi nejznámější filmy Lindsay Lohan patří zcela bez pochyby Protivný sprostý holky (2004), vcelku fajn teenagerovská komedie ze školního prostředí, ve které si zahrály hvězdy jako Rachel McAdams, Amanda Seyfried a Tina Fay.

Třetí zmíněná herečka, která si zahrála učitelku matematiky Norbury, se taktéž postarala o scénář. Nyní se zdá, že se ke svému psaveckému debutu vrátila, protože na světe máme trailer k chystané muzikálové předělávce od studia Paramount, na který se můžete podívat výše.

A ano, Fay si opět zahraje výše zmíněnou učitelku, stejně tak zase napsala scénář. Snímek tak bude vycházet nejenom z původního filmu, ale i z muzikálu na Broadwayi z roku 2018, jenž Fay taktéž napsala. 

Těšit se tak můžeme patrně na ten samý příběh, který nám nabídl skoro již 20 let starý film, tentokrát však v o něco modernější době, kdy u středoškoláků frčí Instagram, TikTok a Facebook.

Hlavní hrdinkou se tak stává Cady Heron (Angourie Rice), která nastupuje na novou veřejnou střední školu. Zde se snaží najít své místo, ovšem narazí při tom na místní a řádně nesnesitelnou hvězdu, kterou je Regina George (Reneé Rapp), vůdkyně populární holčičí skupiny Plastik. Cady se pak zakouká do Reginina bývalého přítele Aarona (Jonathan Bennett), což se Regině ani trochu líbit nebude. Americká „dívčí válka“ tak pomalu začíná. Z traileru bychom si tipli, že nás čeká laciný a ničím pořádně zajímavý remake, ale třeba nás film mile překvapiví. 

O režii se postarali Arturo Perez Jr. a Samantha Jayne. A jelikož se jedná o muzikál, stojí za to zmínit, že hudbu složil Jeff Richmond (Nezdolná Kimmy Schmidt) a slova naspal Nell Benjamin.

Dále se ve snímku objeví herci jako Jon Hamm, Jenna Fischer, Ashley Park, Auli'i Cravalho, Busy Philipps, Christopher Briney, Avantika, Tim Meadows, Bebe Wood, Brian Altemus, Ari Notartomaso a Jaquel Spivey.

Snímek by měl v amerických kinech premiérovat 12. 1. 2024.