Mnozí z nás nedočkavě vyhlížejí oznámení, které určí, kdo se stane tváří příštího Jamese Bonda pro následující desetiletí. Ale zdá se, že budeme čekat ještě dlouho, protože producenti se s oním hledáním příliš daleko stále ještě neposunuli. Potvrdila to producentka Barbara Broccoliová, jejíž rodina je spojená s výrobou veškerých bondovských titulů už od samotného začátku filmové série, přičemž je spolu s Michaelem G. Wilsonem v podstatě hlavou celé značky.

Ta během rozhovoru na nedávném ceremoniálu vyhlašování britských cen BAFTA prohlásila, že ještě ani nezačali s castingem, stejně tak ani není hotový žádný scénář. Broccoliová už v minulosti prohlásila, že ještě před vybraním vhodného kandidáta, jenž by agenta 007 ztvárnil pro následující éru, musí určit, kterým směrem chtějí jeho postavu posunout kupředu. Podle producentky by tak měl nový Bond projít jistým vývojem, kterým by se odlišoval od předešlých verzí. Těžko říct, co přesně to bude pro postavu znamenat, ale spekuluje se o tom, že nový Bond už možná nebude takový sukničkář. 

I přestože casting ještě oficiálně nezačal, producenti se už po vhodných kandidátech poohlížejí od podzimu minulého roku. Zároveň už dávno známe sérii požadavků, které by příští představitel Jamese Bonda měl splňovat. Pokud bychom si je všechny v rychlosti zrekapitulovali, příští herec Jamese Bonda by měl splňovat následující:

1. Musí to být muž.

2. Musí to být Brit.

3. Měl by to být třicátník, aby mohl v roli vydržet 10 – 12 let.

4. Měl by měřit minimálně 180 cm.

5. A podle názoru světového experta na Bonda by mělo jít o herce, který za sebou nemá příliš známých rolí.

Momentálně největší šance má tak i nadále herec Aaron Taylor-Johnson, hvězda z filmů jako Kick-Ass, Avengers: Age of Ultron a Bullet Train, který všechny výše zmíněné požadavky splňuje, včetně i více méně toho pátého. Vyšlo už také najevo, že Taylor-Johnson se již v září minulého roku kvůli roli sešel s Broccoliovoou a Wilsonem, kterým se údajně velice líbil. Těsně za ním je také herec Regé-Jean Page, který by s ohledem na požadavky také do role seděl. Níže se můžete každopádně podívat na naše video, které se pouští do většího detailu. 

Mezi další populární kandidáty patří také Tom Hardy, Henry Cavill, Idris Elba, Richard Madden, Dan Stevens, James Norton a Tom Hiddleston.

Zatím není známo, kdy přesně budou chtít producenti casting na příštího Bonda rozjet, ale rozhodně bychom se měli smířit s tím, že na definitivní jméno si budeme muset počkat ještě dlouhou dobu, přičemž je rozhodně možné, že se ho dozvíme až někdy v roce 2024.