Filmová adaptace slavné videoherní série Uncharted z minulého roku sice kritikům příliš nevoněla, v kinech si ale vedla slušně. Obzvlášť i vzhledem k tomu, že na začátku roku 2022 se filmový svět ještě vzpamatovával z pandemie koronaviru. Z rozpočtu 120 milionů dolarů utržil snímek celosvětově až 407,1 mega, čímž se už dlouho nabízí otázka, zda Uncharted někdy dostane plnohodnotné pokračování. To zatím stále ještě zelenou od studia Sony nedostalo, ale jistá malá naděje nedávno přece jenom vysvitla.

Serveru The Hollywood Reporter poskytl rozhovor slavný producent Charles Roven, který letos dohlížel na výrobu úspěšného Oppenheimera, jenž v pokladnách kin také zaznamenal úspěch. Roven jakožto producent stál za tvorbou mnoha slavných titulů, patří mezi ně například 12 opic (1995) trilogie o Temném rytíři od Christophera Nolana a Muž z oceli (2013). Dohlížel také na výrobu adaptace Uncharted, na kterou během rozhovoru přišla řeč. 

Během rozhovoru padla otázka, zda je zde možnost, že Sony se nakonec rozhoupe k tomu, aby snímku nadělilo pokračování. Roven na to odpověděl následující:

,,Ach, ano! U tohoto filmu jsme se skutečně skvěle bavili. Fanouškům se film opravdu líbil, stejně tak i lidem, kteří o původní hře vůbec nic nevěděli. Takže rozhodně hodláme další takový film natočit.“

To samozřejmě zní velice nadějně, ovšem stále to chce nějaké to oficiální oznámení od studia Sony. To zatím ohledně filmového Uncharted mlčí, nicméně když snímek vešel do kin, zdálo se, že je z jeho tržbami spokojené. Je také možné, že studio ještě stále Uncharted 2 neoznámilo, protože podle nedávných zvěstí se snaží k projektu opět upsat Toma Hollanda, který ve filmu ztvárnil hlavní roli Nathana Drakea.

Holland navíc před dvěma měsíci odhalil, že si dává od světa filmu jednoletou pauzu, tudíž mladého britského herce nějaký čas v žádném filmovém a seriálovém projektu neuvidíme. Sony s ním ale rozhodně neskončilo, protože stále počítá s výrobou dalších hraných Spider-Manů, ve kterých by se Holland vrátil k hraní Petera Parkera. 

Je tudíž vcelku pravděpodobné, že Uncharted 2 jednoho dne opravdu vznikne, pravou otázkou spíše je, kdy k tomu dojde. I kdyby se studiu podařilo domluvit se s Hollandem, stále zde máme stávku herců a scenáristů, kvůli které momentálně není možné na mnohých projektech pracovat.

Pokud by ale na pokračování nakonec došlo, jsme velice zvědaví, kterým směrem se tvůrci Nathanův příběh pokusí posunout dál. Zájem o návrat do druhého dílu už každopádně projevil i Mark Wahlberg, který v prvním díle ztvárnil deuteragonistu Victora Sullivana.