Žlutá rodinka ze Springfieldu nasbírala za svou existenci spoustu zákulisních zajímavostí.. Dnes asi každý ví, že typická žlutá barva jim byla dána proto, aby zaujali náhodného diváka během přepínání televizních kanálů a že všechny postavy v seriálu mají 4 prsty s výjimkou Boha, který jich má pět.

Možná jste ale nevěděli, že populární gaučová scéna na začátku každého dílu se mění podle délky samotné epizody. Všichni členové Homerovy rodiny jsou pojmenováni podle skutečných rodinných příslušníků Matta Groeninga, tvůrce Simpsonových, tedy s výjimkou Barta, jehož jméno je náhražkou právě za Matta. Zároveň jde o prošmyčku slova „brat“, které se dá přeložit jako spratek.

Nejzajímavější je ale výrazná podoba Šáši Krustyho a Homera Simpsona. Šáša Krusty totiž měl být původně Homerovo alter ego. Vtip měl spočívat v tom, že Bart, Homerův syn, nesnáší svého otce, ale slepě obdivuje zmíněného klauna. Nakonec se ale Groening rozhodl, že Krustymu dá vlastní identitu a minulost, což bylo rozhodně lepší rozhodnutí.

Pokud vás zajímají Simpsonovi, podívejte se také na naše poslední video, ve kterém uvádíme nejhorší epizody Simpsonů podle hodnocení diváků.