Deadpool je dnes pevnou součástí nejen komiksového světa, ale také i toho filmového. A po posledním filmu Deadpool and Wolverine také přímo Marvel filmového vesmíru. Cesta to ale byla dlouhá a trnitá. Vše totiž začalo absolutně hrozným zobrazením Deadpoola ve filmu X-Men Origins: Wolverine.

Kromě toho, že zde Deadpool vůbec nevypadal jako Deadpool, ve druhé půlce filmu z něj navíc udělali hroznou monstrositu s laserovýma očima, zašitou hubou, teleportací a nesmyslně dlouhými čepelemi vysouvající se z rukou. Ryan Reynolds, který komiksového Deadpoola miluje, od začátku věděl, že fanoušky toto zobrazení naštve. Proč na to tedy kývnul? Studio mu prostě řeklo, že to natočí buď s ním, nebo bez něj. Nakonec tedy svolil doufajíc, že tak vytvoří půdu pro další Deadpool filmy.

Film se ale natáčel během stávky scenáristů a Deadpool neměl vůbec napsané repliky. V první půlce filmu tak herec musel všechny své repliky vymýšlet a ve druhé prostě postavě zalepili hubu. A protože je Deadpool „merc with a mouth“, tedy žoldák s nevymáchanou hubou, spousta fanoušků byla dost naštvaná.

Jejich hněv utišil až první pořádný Deadpool film z roku 2016 s Ryanem Reynoldsem v hlavní roli. Dokonce i v něm si herec tropil vtípky z původního zobrazení Deadpoola ve filmu a to v podobě akční figurky ve Wadeově pokoji. Každopádně pokud vás zajímá Deadpool více, podívejte se na naše rozsáhlé video, kde vám to vše vysvětlí přímo sám ukecaný žoldák.