Hulk se stal jednou z nejvíce ikonických rolí sympaťáka Marka Ruffala. Jeho působení v MCU světě vlastně bylo až tak výrazné a pamatovatelné, že mnozí už úplně zapomněli na Edwarda Nortona, který byl Hulkovým původním představitelem. Norton byl sám opravdu velkým fanouškem původních komiksů, proto roli ještě před začátkem produkce uvítal. Ovšem postupem času začalo vycházet najevo, že jeho spolupráce s Marvelem nebyla úplně příjemná. Určitě se všichni shodneme na tom, že i když MCU filmy umí ubrat na žoviálnosti, rozhodně se většinou nejedná o vyloženě vážné a temné snímky. A přesně v téhle podobě chtěl vidět Hulka právě Norton. 

Herec vyjevil, že by rád viděl Hulka s podobnou atmosférou, kterou měl i Nolanův film Batman začíná. Taktéž se domníval, že Hulkův příběh má velice komplexní roviny, které by stálo za to ve filmu přezkoumat. Během produkce se tak Norton častokrát neřídil scénářem, přičemž ho sám přepisoval podle svého. Právě to ho přivedlo do sporu s producenty Marvelu, kterým se vůbec nelíbilo, že do toho herec takhle rázně zasahuje. Před koncem produkce tudíž bylo jasné, že Norton už se do role pravděpodobně nevrátí. Což byla také pravda. Ovšem jako oficiální důvod Norton uvedl to, že zkrátka chtěl mít ve své kariéře více diverzity, přičemž nechtěl být spojován pouze s jednou velikou rolí. Pravý důvod ale se vší pravděpodobností tkví v jeho sporu s Marvelem. Nortona tak nahradil v prvních Avengerech Mark Ruffalo. 

Ještě před začátkem produkce Neuvěřitelného Hulka měl Marvel vyhlídnuté dva velké kandidáty. Prvním byl právě Edward Norton, přičemž tím druhým byl zas herec David Duchovny, který je především známý za svou roli agenta Foxe Muldera ze seriálu Akta X. Duchovny ale prohlásil, že příliš velkým fanouškem komiksů není, což byl možná i důvod, proč role nakonec připadla Nortonovi. Je také zajímavé, že osobním kandidátem režiséra Louise Leterriera, který Neuvěřitelného Hulka zrežíroval, byl právě Mark Ruffalo. Marvel ale tuto možnost zamítl s tím, že Norton a Duchovny se pro roli hodí víc.