Komerční úspěch druhé části Duny, na kterou se navíc ze všech stran lepí samé pozitivní reakce, je v podstatě zárukou toho, že režisér Denis Villeneuve skutečně natočí i třetí díl, jenž by měl být adaptací Spasitele Duny. Jak už ale nějaký čas víme, Villeneuve si možná dá od slavné sci-fi franšízy na nějaký čas pauzu, v rámci čehož před třetí Dunou natočí něco jiného. Možná. Podle zdrojů serveru Deadline je totiž možné, že příštím režisérovým filmem bude skutečně adaptace Spasitele Duny, podle všeho to předpokládá studio Legendary Entertainment, které na filmovou Dunu dohlíží spolu se společností Warner Bros.

Ať už to bude jakkoliv, Warneři nedávno oznámili, že příští film Denise Villeneuvea vyjde 18. 12. 2026. Tak uvidíme, co z toho nakonec vyleze. Spasitel Duny bude každopádně posledním filmem, který Villeneuve ze slavného univerza Franka Herberta natočí. 

Před několika měsíci jsme se také dozvěděli, že studio Legendary získalo práva na knihu Nuclear War: A Scenario od Annie Jacobsen, kterou by měl Villeneuve taktéž zfilmovat. Kniha slouží jako určitý varovný příběh o tom, co všechno nejhoršího by se mohlo stát v případě vypuknutí jaderné války. Nabízí tak desítky exkluzivních rozhovorů s vojenskými a civilními experty, kteří zbraně vyrobili.

Nějaký čas už také víme, že Villeneuve má v šuplíku schované hned čtyři projekty, které by chtěl eventuálně zfilmovat. Pokud výše uvedené datum skutečně patří třetí části Duny, rozhodně by to bylo fajn. Na konci loňského roku každopádně vyšlo najevo, že režisér už má téměř dopsaný scénář.