Na jihokorejský seriál Příšera ze starého Soulu lákal Netflix už na své akci Geeked Week 2023, kde se pochlubil krátkým teaserem. Nyní nám ale nadělil plnohodnotný oficiální trailer, který si můžete pustit výše.

Příběh by nás měl zavést do města Gyeongseong (staré jméno pro Soul) na jaře roku 1945, kdy ještě Japonsko ovládalo Korejský poloostrov. Děj se zaměří na dva mladé protagonisty, jmenovitě na Janga Tae-sanga (Park Seo-joon), boháče, informátora a majitele Geumokdangu, nejlepší zastavárny ve městě, a pak na Yoon Chae-ok (Han So-hee), která je zas specialistkou na hledání pohřešovaných lidí. Oba dva hrdinové tak začnou bojovat o přežití ve chvíli, kdy budou muset čelit stvoření zrozenému z lidské hamižnosti.

O režii jednotlivých epizod se postaral Jeong Dong-yun, který natočil i sportovní seriál Seutobeuligeu (2019). Scénář si vzala na starost Kang Eun-kyung (MUDr. Romantik).

Dále se ve sérii představí herci jako Soo Hyun, Kim Hae-sook, Jo Han-chul, Wi Ha-joon, Ji Woo, Park Ji-hwan, Choi Young-joon a Ok Ja-yeon.

První část dorazí na Netflix 22. 12. 2023, druhá zas až 5. 1. 2024.