Pro ty, kdo neznají komiks Paper Girls od dvojice Brian K. Vaughan a Cliff Chiang, bude v prvním traileru na jeho live-action adaptaci poněkud ztracený. V krátké ukázce vidíme čtveřici slečen, kde každá z nich je stylizovaná do jiné barvy. Všechny jsou dvanáctileté rozvážečky novin. Jedná se o Mac Coyle, která je vůdkyní celé party a první lokální ženská rozvážečka novin. Mácu (jak je v českém komiksu Mac překládána) si zahraje Sofia Rosinsky.

Camryn Jones hraje Tiffany Quilkin, která noviny rozváží už jeden rok. Riley Lai Nelet zase propůjčí obličej nejnovější posile týmu Erin Tieng. Poslední do party je pak KJ Brandman (Finna Strazza), která začala s rozvážkou novin proto, aby sebe sama vytrhla ze svého fádního a příliš naplánovaného života.

Upoutávka samotná absolutně nenaznačuje, o čem by připravovaný seriál měl být. A v tomhle mají komiksoví fanoušci značnou výhodu. Jestli cítíte z ukázky trochu netflixovského Stranger Things, tak vlastně máte celkem i pravdu.

Čtveřice hrdinek je v původním díle od Vaughana vtažena do války cestovatelů časem, která jim ukáže nepředstavitelné věci. Dvanáctiletá děvčata tak objevují svá budoucí já, ale i svá klonovaná já. Setkají se se čtyřrozměrnými bytostmi, ale i se stvořeními podobným dinosaurům. A vlastně celá válka cestovatelů časem, kdy proti sobě stojí mladší generace, která chce měnit minulost, a ta stará, která chce, aby vše proběhlo tak jak proběhlo, je velmi zajímavá a nabízí filozofický přesah.

Je jasné, že jestli se v Amazonu chtějí tímhle směrem vydat, tak budou muset v postprodukci hodně zabrat, aby přivedli šílený příběh Briana K. Vaughan k životu. Prozatím se absolutně netuší, kdy seriál vyjde, ale šušká se, že by se premiéra mohla odehrát ještě v tomto roce.

Pro ty, kteří by nechtěli čekat na seriál, tak první dva komiksové svazky jsou u nás k dostání v českém jazyce, přičemž se jedná o opravdu velmi povedené díly. V loňském roce se první díl Paper Girls dostal i do mého výběru nejlepších komiksů vydaných u nás.