Už od loňského roku víme, že veleúspěšný španělský thriller Díra (2019), který pro Netflix natočil Galder Gaztelu-Urrutia, dostane pokračování. Nyní nám streamovací služba nadělila první upoutávku, ze které to vypadá, že nás čeká další řádně drsný nášup.

Příběh by nás měl opět zavést do unikátního vězení, v němž jsou jednotlivé cely vyskládané věžovitě na sobě. Cely propojuje velká díra uprostřed, přes kterou začne po nějakém čase z nejvyšších pater sestupovat stůl s jídlem. V každé z cel se na nějakou chvíli stůl zastaví, aby se mohli vězni najíst, následně pak pokračuje dolů do nejnižších cel. Vězni, kteří obývají nejvyšší cely, mohou tudíž královsky hodovat, ovšem na nešťastníky z nejnižších cel čekají pouhé zbytky.

V pokračování nad celou věznicí převezme vládu tajemné individuum, které zde zavede nový zákon a kontroverzní metodu. Proti té se postaví nově příchozí vězeň, který se zaplete do boje s místním brutálním systémem. Pokud ale jedení ze špatného talíře znamená rozsudek smrti, jak daleko byste byli ochotni zajít, abyste si zachránili život?

První díl se na Netflixu stal tím vůbec nejsledovanějším španělským snímkem, tudíž není moc divu, že služba si vyžádala i další film. O scénář a režii se opět postaral Galder Gaztelu-Urrutia, který s prvním dílem zabodoval na filmových festivalech v Sitges a Torontu.

Ve snímku se ukážou herci jako Natalia Tena, Hovik Keuchkerian, Óscar Jaenada, Milena Smit, Bastien Ughetto a Tadashi Ito.

Na Netflixu od 4. 10. 2024.