Už je to nějaký ten pátek, co jsme naposledy slyšeli o připravovaném pokračování úspěšného akčního snímku Godzilla vs. Kong, ve kterém se proti sobě postavili dva slavní filmoví titáni. A i přestože se filmu dočkáme až rok, studio Legendary Pictures se nedávno pochlubilo krátkým videem, které slouží jako odhalení oficiálního názvu filmu. Podívat se na něj můžete výše.

Snímek se bude jmenovat Godzilla x Kong: A New Empire. A zdá se, že nás čeká další monstrózní bitva epických proporcí. Těšit se tak můžeme na nové mocné monstrum, které bude pro Konga a Godzillu dozajista úctyhodným a nebezpečným protivníkem. Však se podívejte na tu hromadu kostí! Podrobnosti o samotném ději se ovšem stále ještě drží pevně pod pokličkou, nicméně režisér Adam Wingard v minulosti uvedl, že by se tentokrát rád zaměřil na zemské jádro. Více informací nám snad odhalí nějaký pořádný oficiální trailer, na který si ale patrně budeme muset ještě hezkých několik měsíců počkat. 

Godzilla x Kong: A New Empire se začal natáčet na konci minulého léta, nicméně vzhledem k tomu, že nás určitě čeká další velkolepá podívaná plná úchvatných vizuálních efektů, s postprodukcí si tvůrci dávají záležet. Druhý díl by měl také blíže prozkoumat původ obou titulních titánů, což dokazoval i tehdejší pracovní název, jenž zněl „Origins“. Fanoušci by se tak konečně mohli dozvědět více o minulosti samotné Godzilly, o které toho Monsterverse zatím příliš neodhalil.

A když už o onom univerzu mluvíme, nesmíme také zapomenout, že Netflix připravuje anime seriál jménem Kong: Skull Island. Ten se bude odehrávat na tajemném a vzdáleném ostrově, který slouží jako domov King Konga. Kromě něho bychom se tak měli dočkat dalších hrůzostrašných monster, ovšem stále je otázkou, jak celý děj seriálu bude zapadat do slavného univerza. Godzilla však nezůstane pozadu, ta se dočká taktéž svého vlastního o seriálu, na nějž zas bude dohlížet služba Apple TV+. 

Co se chystaného snímku týče, tak režisér Adam Wingard se postaral i o první díl z roku 2021, dále je zodpovědný za režii filmů jako You're Next (2011), Blair Witch: 20 let poté (2016) a Death Note (2017). Scénář si zas vzali na starost Simon Barrett, Terry Rossio a Jeremy Slater.

Těšit se každopádně můžeme na herce jako Dan Stevens, Alex Ferns, Brian Tyree Henry, Rebecca Hall, Rachel House, Fala Chen a Kaylee Hottle.

Oficiální premiéra je stanovená na 14. 3. 2024.