Ačkoliv Princezna zakletá v čase pochází z českých luhů a hájů, nelze tvrdit, že by se jednalo o průměrnou tvorbu. Velmi originálním způsobem totiž překopala tradiční příběh časové smyčky a dostala se tak do podvědomí lidí celkem rychle, byť ji v tom trochu bránila ochranná opatření v roce 2022. I přes všechny trable měl snímek úspěch, přičemž pokračování se už blíží. Minimálně tedy už máme přístup k první ukázce z filmu.

Jak celé natáčení probíhá, plus jak vypadá zákulisí, se můžete podívat v naší reportáži. Na výsledný produkt si ještě chvilku budeme muset počkat, ale už teď nám tvůrci filmu přinesli lehkou ukázku toho, na co se můžeme těšit. Na dechberoucí atmosféru, spoustu magie a několik tajemství, které je třeba vyřešit.

Teaser samotný nám ukazuje Amélii, studentku alchymie, která se na konci prvního dílu stala plnohodnotnou alchymistkou. V teaseru ji ale vidíme hned dvakrát – jako plnohodnotnou alchymistku i jako učednici z předchozího dílu. Druhý film totiž není zaměřený na princeznu Ellenu. Tentokrát se hrátky s časem ani nebudou týkat opakovaní stejného dne. Naopak, uvidíme právě alchymistku Amélii v její mladší i starší verzi. A ty jsou od sebe značně odlišné. Nový film bude oproti prvnímu dílu obsahovat třikrát více speciálních efektů, přičemž už první snímek překonal rekord v rámci českého filmu.

Spojit klasickou pohádku a převést ji až do žánru fantasy, tak taková myšlenka napadla režiséra Petra Kubíka, který chtěl vytvořit svůj vlastní svět se vším všudy. Svět, ve kterém se děje více příběhů, má svou kulturu, historii a vše, co k takovým veledílům patří.

A jelikož měl první díl pozitivní ohlasy a následně velký úspěch i na Netflixu, nic nebránilo natočit druhý díl. Tedy vlastně bránilo. A to nedostatek financí, ale tenhle problém vyřešila fanouškovská základna, která podpořila projekt na startovači téměř milionem korun. Prozatím je premiéra filmu stanovena na 10. 11. 2022.