Hned na začátku příštího roku se můžeme těšit na dvě skvěle vyhlížející hororové pecky. Jednou z nich bude Nosferatu od Roberta Eggerse, který se nedávno pochlubil dalším působivým trailerem, a pak ještě dorazí snímek Presence od Stevena Soderbergha, jenž si vzalo pod palec Neon.

Toto nezávislé studio slavilo velký komerční úspěch s hrůzostrašným krimi hororem Longlegs, který měl vyloženě fantastickou propagační kampaň. Podobně Neon nakládá i se zmíněným filmem od Soderbergha, který má na světě další krátkou upoutávku. Podívat se na ni můžete výše.

Příběh filmu se zaměří na rodinku, kterou tvoří podnikatelka Rebecca (Lucy Liu), její manžel Chris (Chris Sullivan) a dvě dospívající děti Tyler (Eddy Maday) a Chloe (Callina Liang). Ta se přestěhuje do nového domu na předměstí, který zakoupí od jisté realitní makléřky (Julia Fox). Velice brzy si ale začnou uvědomovat, že v domě přebývá ještě něco jiného.

Snímek se již objevil na filmovém festivalu Sundance, podle všeho máme čekat chytrý a řádně atmosférický horor, který byl jedním z nejlepších titulů, co zmíněný festival nabídl. Neon eventuálně vydá i nějaký plnohodnotný trailer, který nám toho z děje odhalí více. 

Soderbergh, který se postaral o režii, je dále tvůrcem filmových titulů jako Traffic - Nadvláda gangů (2000), Erin Brockovich (2000) nebo trilogie o Dannyho parťácích.

Scénář k Presence zpracoval David Koepp, který napsal i Soderberghův thriller KIMI (2022).

Ve vybraných amerických kinech od 17. 1. 2025, zda to bude platiti i pro naše končiny, je zatím ve hvězdách, ale je možné, že film k nám dorazí až o nějaký čas později.