Hned po novém roce do našich kin přisviští skvěle vyhlížející horor Nosferatu, novodobé zpracování slavného německého filmu z roku 1922 od Friedricha Wilhelma Murnaua, které je v podstatě příběhem o Drákulovi. Scénář a režii si navíc vzal pod palec Robert Eggers, který patří mezi nejlepší současné hororové tvůrce. Správně hrůznou atmosférou ostatně oplývá i nejnovější trailer, na který se můžete podívat výše.

Ten se tentokrát především zaměřuje na Ellen Hutter (Lily-Rose Depp), mladou ženu, kterou je posedlý upírský hrabě Orlok (Bill Skarsgård). Osobně jsem strašně rád, že ani druhý trailer nám titulního vampýra neukázal v celé jeho kráse. Rozhodně bude fajn nechat se jeho podobou překvapit až samotným filmem, který si jednoznačně zaslouží kino.

Dále se nám ve filmu představí Nicholas Hoult jako Thomas Hutter, Aaron Taylor-Johnson jako Friedrich Harding, Ralph Ineson jako Wilhelm Sievers, Emma Corrin jako Anna Harding a Willem Dafoe jako profesor Albin Eberhart Von Franz, což bude v podstatě Van Helsing.

Natáčelo se jak na pražském Barrandově, tak i třeba v Rožmitále pod Třemšínem. Eggers zatím z mého pohledu nenatočil jediný špatný film, tak doufejme, že nezklame ani tentokrát. 

Jeho předešlými tituly jsou horory Čarodějnice (2015) a Maják (2019), pak ještě vikinská jízda Seveřan (2022).

Dále se ještě ve filmu objeví herci jako Simon McBurney, Paul A Maynard, Stacy Thunes a Roman Bloodworth.

Do našich kin snímek vstoupí 2. 1. 2025.