Krátce po začátku letošního roku vyšlo najevo, že Paramount připravuje nový filmový Star Trek. Nebyla však řeč o dlouho očekávaném dalším díle rebootované série, ve které hrají hvězdy jako Chris Pine a Zoe Saldaña (s tím se však také počítá), místo toho se máme těšit na jakýsi origin story. Paramount na nedávné akci CinemaCon nejenom potvrdil, že je film ve výrobě, ale také odhalil, že bychom se ho měli dočkat už příští rok. Podle některých zdrojů by to mělo být během léta, ale potvrzené to zatím nemáme.

Jak už několik měsíců víme, film bude zasazen ve stejném rebootovaném univerzu, které nám představil snímek Star Trek (2009) od J.J. Abramse. Odehrávat by se měl několik desetiletí před jeho událostmi, natáčení by mělo začít někdy v druhé polovině letoška. 

Kromě toho, že se má jednat o origin story, zatím o ději stále nevíme zhola nic. Stále se každopádně počítá s tím, že film zrežíruje Toby Haynes, který natočil polovinu epizod první řady vynikajícího Star Wars seriálu Andor (2022). Točil také pro série jako Pán času (2005), Sherlock (2010) a Černé zrcadlo (2011).

Scénář si zas vzal pod palec Seth Grahame-Smith, který napsal filmové tituly Temné stíny (2012) a Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012).

Chystaný snímek bude zřejmě také mít oproti předešlým filmovým dílům podstatně menší rozpočet. 

Co se týká „čtvrtého“ Star Treku, do něhož se vrátí stará dobrá posádka v čele s Kirkem, tak toho bychom se eventuálně měli dočkat také. Snímek se už léta potácí ve vývojovém pekle, nicméně Paramount ho zrušit přece jenom nehodlá. Ať už se ho dočkáme kdykoliv, jednat by se mělo o finální dobrodružství z rebootované série.