Pokud patříte mezi fanoušky Zaklínače od polského autora Andrzeje Sapkwoského, určitě jste zaznamenali, že streamovací gigant Netflix připravuje kromě druhé řady seriálové adaptace knihy a animovaného filmu o Vesemirovi i prequelovou sérii Blood Origin, která nemá s knižní předlohou téměř nic společného.

Projekt The Witcher: Blood Origin byl na začátku druhé poloviny 2020 oznámen jako šestidílná minisérie ze světa Zaklínače, která se bude odehrávat 1200 let před narozením Geralta z Rivie. Seriál bude vyprávět příběh elfské civilizace před jejím pádem. Taktéž bychom se měli dočkat odhalení historie úplně prvního zaklínače.

Samotné oznámení přineslo nejen informace o příběhu, ale také o realizačním týmu. Na projekt dohlíží Declan de Barra, showrunnerka Zaklínače Lauren Schmidt Hissrich jako výkonná producentka a autor původních knih o Zaklínači Andrzej Sapkowski v roli konzultanta.

Na začátku letošního roku překvapila fanoušky zpráva o obsazení irské herečky Jodie Turner-Smith (Nightflyers) do jedné z hlavních rolí. Ta by se měla vžít do role Éile, bývalé elitní válečnice s božským hlasem, jež opustila svůj klan a pozici královniny strážkyně, aby se mohla stát velkou hudebnicí.

A ani tím informace o seriálu nekončí. Na konci minulého týdne byl na twitterovém účtu The Witcher (@witchernetflix) oznámen další člen hereckého sboru, kterým je mladý irský herec Laurence O'Fuarain. Ten se v minulosti objevil například v seriálu Vikingové či ve Hře o trůny.

O'Fuarain se vžije do role Fjalla, drsného bojovníka z vyhlášené rodiny, která po generace ochraňuje samotného krále. Fjall si však ve svém srdci nosí jizvu v podobě smrti milovaného člověka, která mu nedovolí uzavřít mír se sebou a s okolním světem. Na své cestě za vykoupením a za pomstou bude muset bojovat po boku těch nejméně pravděpodobných spojenců.

Datum uvedení seriálu na streamovací platformě Netflix zatím není známo. Podle našich předpokladů to však bude až po druhé sérii originálního seriálu a po animovaném filmu o Vesemirovi.