Po úspěchu seriálového Zaklínače bylo Netflixu jasné, že populární fantasy svět musí být i nadále rozvíjen skrze jiné projekty. Jedním z nich je i prequel v podobě seriálu, který ponese název Zaklínač: Pokrevní pouto. Jeho produkce původně skončila už na konci podzimu minulého roku, nicméně následně tvůrci oznámili, že seriál podstoupí ještě řadu přetáček. Přesný důvod znám není, podle tvůrců ale byly skutečně nutné, tudíž je zřejmé, že některé seriálové materiály byly tak či onak posouzeny jako nedostatečné. Přesné odůvodnění se k nám snad dostane až po příchodu prequelu na televizní obrazovky. Nyní je ale celková produkce skutečně pořádně uzavřena, protože tvůrci již oznámili, že veškeré přetáčky jsou konečně hotové.

Velká část přetáček se odehrávala v lese Cowleaze v národní přírodní rezervaci Aston Rowant severozápadně od Londýna. Také víme, že se natáčela akční sekvence v táboře s komparsisty a koňmi. Web Redanian Intelligence se tak podělil o fotografii z placu, na kterou se můžete podívat níže. Mnoho filmových a seriálových fanoušků se po oznámení o nějakých přetáčkách vždy zachvěje strachem, přičemž obavy z kvalit daného projektu pouze zesílí. Tak doufejme, že si se vším tvůrci zdárně poradili.

Tento šestidílný prequel, který se bude odehrávat 1200 let před událostmi Geraltova příběhu, nám odhalí nejenom to, co stálo za vznikem vůbec prvních zaklínačů, ale i příčinu pádu elfské civilizace. Hlavní hrdinské trio bude tvořit Éile (Sophia Brown), zkušená válečnice, která opustila nejenom svůj vlastní klan, ale post ochránkyně královny, aby se mohla toulat po světě jako bardka. Dalším hrdinou bude Fjall (Laurence O´Fuarain), taktéž schopný bojovník a bývalý ochránce královny, který bude Éile doprovázet na její cestě. Trojici uzavře Scian (Michelle Yeoh), moudrá elfka, která se rozhodla vyhledat uzmutý posvátný meč.

Když je nyní celkové natáčení zcela u konce, postprodukce může opět v klidu pokračovat dál. Showrunnerem Blood Origin je Declan de Barra, jeden z producentů a scénáristů původního seriálu. Mezi výkonné producenty mimo jiné patří i Lauren Schmidt Hissrich, Sean Daniel, Jason Brown, Tomasz Bagiński, Jarosław Sawko Matt O'Toole. 

Seriálu bychom se měli dočkat ještě někdy během letošního roku.