Minulý měsíc k nám konečně dorazil vůbec první teaser k nadcházejícímu prequelu slavné série Hunger Games, který ponese název The Ballad of Songbirds and Snakes. Snímek bude opět adaptací stejnojmenné předlohy od autorky Suzanne Collins, jež vyšla poměrně nedávno, respektive už v roce 2020. Žádné Katniss se ale tentokrát nedočkáme, místo ní bude jednou z hlavních postav mladý Coriolanus Snow, budoucí prezident Panemu, který v původní sérii zastával úlohu primárního padoucha.

I přestože se filmu dočkáme až ke konci příštího roku, už nyní víme o několika hercích, kteří se v prequelu objeví. A nedávno snímek nabral na palubu další významné jméno. Uvidíme v něm totiž Petera Dinklage, slavného představitele Tyriona Lannistera ze Hry o trůny, který se pro film ujme role muže jménem Casca Highbottom.

Tajemný a inteligentní Highbottom má být nejenom děkanem akademie, kterou bude navštěvovat mladý Snow, ale také se jedná o člověka, z jehož nápadu a myšlenky vznikly samotné Hladové hry. O jeho postavě se každopádně rozpovídal i režisér Francis Lawrence, který prohlásil následující:

,,Highbottom je jedním z nejmocnějších lidí ve Snowově životě. Jako strohá a pomstychtivá tvář her nastavuje pravidla, která určují každý aspekt Coriolanova osudu. A já jsem nadšený, že ho právě Peter přivede k životu.“

Už nějakou dobu také víme, že hlavní role ztvární Tom Blyth, jenž si zahraje mladší verzi zlotřilého prezidenta Snowa, a Rachel Zegler, která si zas zahraje splátkyni Lucy Gray Baird. Hlavní děj se tak zaměří na Snowa, který se stává poslední nadějí pro jeho skomírající linii, kdysi hrdou rodinu, která v poválečném Kapitolu upadla v nemilost. Desátý ročník Hladových her se ale nezadržitelně blíží, přičemž Snowa čeká jedno velké překvapení. Stane se trenérem mladé dívky jménem Lucy Gray Baird, která je splátkyní z Dvanáctého kraje. 

Z minulého měsíce už také víme, že se k prequlu připojili herci Jerome Lance jako Marcus, splátce z Druhého kraje, Knox Gibson jako Bobbin, splátce z Osmého kraje, Mackenzie Lansing jako Coral, splátkyně ze Čtvrtého kraje, a Ashley Liao a Aamer Husain jako lemensia Dovecote a Felix Ravinstill, mentoři z Jedenáctého kraje.

Výše zmíněný Francis Lawrence se postará o režii, scénář zas zpracoval oscarový Michael Arndt. Oficiální premiéra je tak zatím stanovená na 17. 11. 2023.