Taky se tak těšíte na Margot Robbie a Ryana Goslinga v nadcházející komedii Barbie od Grety Gerwing a Noaha Baumbacha? Inu, pokud se vám bude zamlouvat chemie mezi oběma herci a budete je chtít vidět pospolu ve více projektech, tak pro vás máme dobrou zprávou.

Už nějaký ten pátek se totiž připravuje prequel slavné filmové série Dannyho parťáci, ve které George Clooney jakožto Danny Ocean vedl sympatickou bandu profesionálních zlodějíčků. A už od minulého roku také víme, že právě Robbie a Gosling se mají stát hlavními hvězdami.

Nyní se zdá, že předprodukce konečně směřuje ke svému konci, protože server Production List informoval o tom, že natáčení by mělo začít už na konci tohoto měsíce. Jak již bylo řečeno, má se skutečně jednat o prequel k sérii, kterou odstartoval snímek z roku 2001 od Stevena Soderbergha, s žádným rebootem bychom tudíž počítat neměli. 

Z předešlých zpráv se zdá, že snímek by se měl tentokrát odehrávat v 60. letech kdesi v Evropě, ale to je bohužel zatím pořád vše, co o filmu víme.

Všechny filmy ze série si každopádně vedly v kinech velice dobře, dokonce i ženský spin-off Debbie a její parťačky (2018) nalákal do sálů dostatek lidí, ovšem už měl podstatně horší recenze. Není proto divu, že Warner Bros. Discovery je více než ochotné ve značce pokračovat dál. Navíc to i hezky sedí do jeho plánu vrátit se ke známým frančízám, které studiu vydělávaly hezké prašule. Robbie a Gosling navíc patří mezi největší hvězdy Hollywoodu, tudíž budou i spolehlivým lákadlem.

Ještě v roce 2008 Soderbergh začal jednat o případném čtvrtém díle původní filmové série, ale jelikož následně zemřel herec Bernie Mac, který ve všech třech dílech ztvárnil jednoho ze členů Dannyho party, nakonec od projektu vycouval. Každopádně doufejme, že chystaný snímek nebude dělat předešlé trilogii ostudu. 

I nadále by mělo platit, že o režii se postará filmař Jay Roach, který se proslavil díky své komediální tvorbě, do níž patří filmy jako Austin Powers: Špionátor (1997), jeho následná dvě pokračování, pak komedie Fotr je lotr (2000) a americký remake francouzské klasiky Blbec k večeři (2010).

Jeho posledním filmem bylo drama Šokující odhalení (2019), ve kterém si Margot Robbie zahrála také. O scénář se postarala Carrie Solomon. Zatím však samozřejmě nevíme, kdy přesně se filmu dočkáme.