Nakladatelství Epocha se v poslední době velmi činí a po prvních dvou dílech nové space opery Legie a po bezplatné povídkové sbírce Lockdown přichází toto nakladatelství s dalším předvánočním překvapením. Opět se bude jednat o povídkovou sbírku, ale v trošku jiném stylu, než jsme byli doposud zvyklí.

Přečtěte si také: Nakladatelství Epocha vydává bezplatnou antologii s názvem Lockdown

V knize s názvem L3G3NDY (Legendy) však nečekejte již známé a vyhlášené autory, jako tomu bylo například u již zmiňovaného Lockdownu. Tento titul slouží jako vstupenka do světa fantaskní literatury pro mladé a začínající autory. Kromě devítky začínajících autorů se však s titulem pojí dvě známé osobnosti. První z nich je Theo Addair (Ve stínu oskeruše), ostřílený autor žánru young adult, který do knihy přináší svou hostující povídku. Tou druhou není nikdo menší než vyhlášený český spisovatel Leoš Kyša neboli František Kotleta, který celou sbírku sestavil.

Povídková sbírka L3G3NDY má taktéž jednotné téma a tím jsou české legendy. Každý jeden z autorů si nějakou z nich vybral a zpracoval ji po svém. Těšit se můžete na známé příběhy jako například o Bijovovi a kanci, Golemovi, pražském Orloji, nikdy nekončící Dívčí válce, ale i ty méně známé, jako jsou Železný muž či příběh zakleté dívky z ulice V Tůních.

Antologie L3G3NDY vyšla v pondělí 7. prosince/decembra 2020. Objednat ji můžete na eshopu nakladatelství Epocha za krásných 250 korun. V knize na vás čeká 464 stran pořádné zábavy.