Od premiéry bondovky Není čas zemřít nás doslova dělí jen několik hodin. Poté budeme muset dát sbohem dosavadnímu představiteli Danielu Craigovi, který byl v roli agenta 007 téměř 15 let. S jeho odchodem začali fanoušci opět řešit, kdo by se měl stát jeho nástupcem, přičemž v průběhu let se oněch potenciálních kandidátů vyrojila celá řada. My vám ale představíme 10 známých herců, kteří u fanoušků nejvíce bodují. Je samozřejmě možné, že nakonec role připadne někomu, kdo na uvedeném seznamu vůbec není, ovšem na to si holt budeme muset počkat.

Jeden ze základních požadavků, které by budoucí James Bond měl splňovat, je i britská národnost. Proto na následujícím seznamu bohužel nebude uvedený Michael Fassbender, který má národnost německo-irskou, a Cillian Murphy, který je zas Irem čistokrevným. Snad si ale fandové obou dvou herců budou moct vybrat z jiných kandidátů níže. 

TOM HARDY (44 LET)

Kandidát, který má podle bookmakerů největší šanci se stát příštím Jamesem Bondem. Velké podpory se dočkal i od fanoušků. 

HENRY CAVILL (38 LET)

Cavill se už ujal hned několika ikonických rolí, jmenovitě Supermana a Geralta z Rivie. Přidá si do zásoby i roli agenta 007? 

IDRIS ELBA (49 LET)

Charismatický Elba je populárním kandidátem na Bonda už dlouhá léta. Otázkou ovšem zůstává, zda mu to agentskou roli zajistí. 

TOM HIDDLESTON (40 LET)

Herec, který se provrtal do podvědomí diváků díky své roli Lokiho. I přestože by se jednalo o dost odlišný typ Bonda, možná by jeho volba byla zajímavým inovativním krokem. 

RICHARD MADDEN (35 LET)

Skotský herec, kterému se rozjela slibná kariéra po jeho ikonické roli Robba Starka ve Hře o trůny. Mohl by být on tou pravou volbou? 

HENRY GOLDING (34 LET)

I přestože je Britem pouze z poloviny, Golding se stává čím dal výraznějším charismatickým sekáčem, který například zazářil ve filmu Gentlemani od Guye Ritchieho. 

JAMES NORTON (36 LET)

Sympatický Norton, jehož oválnou hlavu s vyrýsovanou čelistí by mu mohl leckdo závidět, patří podle bookmakerů mezi nejoblíbenější kandidáty. 

REGE-JEAN PAGE (31 LET)

Kdysi býval u bookmakerů největším favoritem. Britský herec se nejvíce proslavil svým účinkováním v seriálu Bridgerton. 

LUKE EVANS (42 LET)

Evans v průběhu své kariéry účinkoval spíše v nízkorozpočtových filmech, ale podstatnou výjimkou může být trilogie Hobita, kde ztvárnil Barda Lučištníka. 

SAM HEUGHAN (41 LET)

Herec, který je znám především svým působením v seriálu Cizinka. Ve filmech si zatím moc nezahrál, ale to by se rolí agenta 007 určitě změnilo. 

Kdo je vaším kandidátem?