Pokud jste fanoušci seriálu The Walking Dead, tak už asi nějaký ten čas víte, že momentální jedenáctá řada, jejíž poslední třetina začne během letošního podzimu, bude řadou finálovou. To ale samozřejmě neznamená, že se budeme muset rozloučit s celým zombíkovským univerzem. V přípravě je totiž hned několik seriálových spin-offů, přičemž jeden z nich se měl také zaměřit na osudy Daryla a Carol, dvou oblíbených postav z původního seriálu, které toho mají za sebou opravdu mnoho.

Nedávno však vyšla informace o tom, že Carol v chystaném spin-offu nakonec neuvidíme. Její představitelka, tedy Melissa McBride, nakonec od projektu odstoupila. Důvodem byla údajně lokace natáčení. Celý seriál se totiž měl odehrávat v Evropě, což by pro celou značku byla rozhodně zajímavá změna. Ale jelikož tvorba seriálů je oproti filmům většinou časově namáhavější, herečce to patrně příliš nehrálo do karet.

Spousta lidí ale překvapivě z jejího odchodu začala vinit právě Normana Reeduse, který v seriálu hraje milovaného bručouna Daryla. Někteří fanoušci se totiž domnívají, že přesun do Evropy byl právě jeho nápad, tudíž on je tím pádem zodpovědný za to, že Carol v připravovaném spin-offu neuvidíme. V rámci toho začali někteří fanoušci herce napadat online. Líbit si to však nenechala stanice AMC, která Reeduse podpořila skrze twitterové prohlášení. To znělo následovně:

,,Rádi bychom se vyjádřili k reakcím na zprávy z tohoto týdne, které souvisí s dříve oznámeným spin-offem s Darylem a Carol. Norman Reedus byl na sociálních sítích neprávem obviňován z něčeho, na čem nemá sebemenší podíl. Melissa McBride se rozhodla, že se na seriálu nebude podílet, protože přesun do Evropy jí logisticky nevyhovuje. Není správné házet vinu a vylévat si zlost na jiném herci, který s tím nemá nic společného. Carol je milovaná a důležitá postava a my pracujeme na způsobu, jak by její příběh mohl pokračovat v expandujícím světě The Walking Dead. Fanoušci byli vždy hnacím motorem pro celou seriálovou rodinu. A tou zůstanou napořád.“

Reeduse podpořil i jeho herecký kolega a kamarád Jeffrey Dean Morgan, který v seriálu ztvárňuje charismatického Negana. A ten se zas nedržel zpátky. Na svém Twitteru napsal následující:

,,Někteří z vás zašli příliš daleko. Je to TOXICKÝ. Napadat Normana za něco, s čím nemá nic společného? Melissa se sama rozhodla, byla to pouze její vlastní volba. Chce/potřebuje pauzu. Respektujte to. Tohle jsou faktory, do kterých nikomu nic není. Norman, který vám všem dal víc než kdokoli jiný. To je fakt debi*ní.“

Jeffrey Dean Morgan se mimochodem také stane hlavním představitelem jednoho z připravovaných seriálových spin-offů. Po boku Lauren Cohan, představitelky Maggie, by si měl zahrát v sérii jménem Isle of the Dead, která by se měla odehrávat v zamořeném New Yorku. I přestože Melissa McBride už na palubě není, seriálu se v budoucnu i tak dočkáme. Natáčení by mělo začít již letos v létě, přičemž premiéra bude stanovená někdy na příští rok.