Studio 20th Century a služba Hulu můžou zcela právem otevírat další šampaňské. Nejenže nejnovější kapitola z predátorské série jménem Predátor: Kořist (Prey) vůbec nedělá původní klasice z 80. let ostudu, ale zároveň se z ní stal za první tři dny od premiéry vůbec ten nejsledovanější film, jaký Hulu kdy vysílalo. V tiskové zprávě o tom informovala společnost Disney, ovšem žádná konkrétnější čísla o sledovanosti neposkytla. Predátor tak vyfoukl první místo seriálu The Kardashians, který premiéroval v půlce letošního jara. Je ale jasné, že film za tento úspěch z velké části vděčí také rozhodnutí nevpustit ho do kin, ale pouze do online prostoru. Film se těší pozitivním reakcím jak od kritiků, tak i od diváků, přičemž mnozí ho považují za nejlepší díl od dob jedničky s Arnoldem Schwarzeneggerem. 

Trefou do černého bylo pro mnohé samotné zasazení. Predátor: Kořist se odehrává na začátku 18. století, přičemž sleduje mladou ženu jménem Naru (Amber Midthunder), schopnou lovkyni z kmene Komančů, která si uvědomí, že po jejich zemích se potlouká něco hrozivého, co je třeba zastavit. Tím něčím je samozřejmě mimozemský Predátor s pěkně vymazleným arzenálem moderních zbraní, který na Zemi hledá nějakou pořádnou výzvu.

Snímek se stal také vůbec prvním filmem v historii, který má kompletní dabing v komančštině. Pokud si předplácíte Disney+, můžete si tak nového Predátora vychutnat ve skutečném indiánském jazyce. 

A jak to bude se sérií dál? Inu, vzhledem k tak masivnímu úspěchu je téměř jisté, že vydavatelská studia budou chtít další díl. Mnozí fanoušci tak doufají, že ten by se mohl odehrávat zase v jiném historickém období a lokaci. Mezi populární kandidáty se tak například stalo feudální Japonsko, vikinská Skandinávie a rytířská Anglie. Sám Dan Trachtenberg, který nejnovějšího Predátora natočil, nedávno prohlásil, že pro případný další díl už má také své vlastní nápady. Tak uvidíme, co z toho všeho nakonec vyleze.