Kanaďan Sebastien de Castell je takovým současným renesančním mužem. I když dokončil studium archeologie, nikdy u tohoto povolání nezůstal, jelikož ho velice nudilo. Následně však vystřídal tolik různých oborů a pracovních pozic, že je to až skoro nemožné. Byl hudebníkem, ombudsmanem, interakčním designérem, choreografem bojových scén, učitelem, projektovým manažerem, hercem a nakonec tvůrcem strategie produktů. Všechny tyto "disciplíny" má a měl rád a hlavně mu pomohly při psaní jeho vlastních knih.

Přečtěte si také: Rytíři vypůjčené temnoty nám představí sirotka, který nevěří na magii

Ano, Sebastien de Castell je i vášnivým autorem fantasy knih. Jeho debutová série s názvem The Greatcoats byla nominována do výběru nejlepšího fantasy portálu Goodreads. Také za ni dostal cenu Gemmell Morningstar za nejlepší prvotinu, The French Prix Imaginales za nejlepší cizojazyčnou práci a cenu Johna W. Campbella pro nejlepšího nového spisovatele.

My v Česku a na Slovensku můžeme znát jeho masivní fantasy sérii Divotvůrce, ze které zatím vyšlo 5 dílů s podtituly Divotvůrce, Černé znamení, Kouzelnice, Spoutávač a Královrah. Ta nás zavedla do světa, kde je magie důležitou schopností. Celá série sbírala od našich čtenářů na Databázi knih, ale i od fanoušků z ostatních zemí na Goodreads, velmi kladná hodnocení. Všechny tyto knihy se pohybují buďto v červených číslech v procentuálním hodnocení nebo nad hranicí 4 hvězdiček z 5.

Ve světě je celá série již dokončená. My však stále čekáme na šestý a zároveň poslední díl s podtitulem Rozvratník, který u nás již brzy vyjde. Vydavatelem bude nakladatelství Egmont (ČR). Kniha by měla vyjít 20. července/júla v českém překladu a pevných deskách s přebalem. Pokud máte zkušenosti s touto sérií, určitě se podívejte na další odstavec, kde naleznete samotnou anotaci. Začátečníci v této sérii by si však měli dát pozor, aby se vyvarovali nechtěným spoilerům. Přeci jen se za 5 dílů stala spousta zajímavých událostí.

"Kellen a Reichis si zvykají na život ochránců mladé královny. Tisíce kilometrů daleko se však chystá zničující válka, před kterou varovali Argosané. Z nečekaného zdroje přichází zpráva, že existuje způsob, jak by Kellen mohl zabránit staletím krveprolití na kontinentu. Musel by však být ochotný pro to zabíjet… Kellen a jeho sestra Shalla se nyní ocitají každý na jiné straně a láska ani věrnost je nemohou ochránit před volbami, které musejí učinit."