Je to velké, zelené, šíleně silné a vzteklé jako kočka ve vodě. Co to je? Ano, je to Hulk! Toto zelené monstrum konečně přichází na stránkách komiksu i k nám. Nakladatelství Crew se rozhodlo přijít se sólovou sérií Immortal Hulk, která nám představí Bruce Bannera v poněkud jiné roli, než v jaké se prezentuje například v Avengers.

Scénárista Al Ewing doslova vzkřísil Hulka z mrtvých. A to společně s brazilským kreslířem Joe Bennettem. Ewingův Hulk je však pojat poněkud dospěleji, podobně jako u nás vycházející série Venom. Místy až hororový příběh, který je zaměřený jak na vinu a trest, tak na Jackyllo/Hydeovský fenomén, jenž postavu Hulka doprovází od samého počátku.

Na co Bruce Banner narazí, to Hulk zničí. A Bruce s tím pak musí žít. A právě na podobnou pouť po různých městech, kde se snoubí napětí, strach, vraždy a tajemství, se vydává náš hrdina, který se jako hrdina rozhodně necítí. Atmosférická kresba Joea Bennetta se vyžívá ve znázornění transformace Hulka. A to je rozhodně věc, která vám okamžitě utkví v paměti.

Série Immortal Hulk vycházela v letech 2017-2021 a obsahuje padesát sešitových čísel. První kniha nesoucí plnohodnotný název Immortal Hulk 1: Nebo je obojím? obsahuje prvních 5 čísel, plus bonusový obsah ze sešitu Avengers 684

Komiks získal v roce 2019 nominaci na populární Eisner Award, také získal cenu Diamand Gem Award za nejlepší novou sérii. Hlavně kromě filmového universa odstartoval nový zájem u čtenářů o příběhy tohoto stěžejního člena týmu Avengers. Komiks v těchto dnech vydává nakladatelství Crew.