Už příští týden se nám se vší parádou vrátí na scénu starý dobrý šprýmař Axel Foley (Eddie Murphy) skrze dlouho očekávaný čtvrtý díl Policajta v Beverly Hills. Ale i přestože snímek ještě ani nevyšel, už teď to vypadá, že se dočkáme i pátého dílu.

Minulý týden proběhla slavnostní premiéra filmu, na které Murphy a slavný producent Jerry Bruckheimer odhalili, že na „pětce“ se již pracuje. Snímek by měl být ve velice brzkých fázích vývoje, nicméně pokud vše půjde dobře, Axel skutečně zamíří zpět do akce i popáté. Zatím se zdá, že tvůrci momentálně debatují o svých nápadech na příběh, žádný scenárista ani režisér ještě na palubě není.

Netflix, který nadcházející čtvrtý díl příští měsíc vydá, se o možnosti vzniku pátého dílu zatím nevyjádřil. Streamovací služba zřejmě čeká na to, nakolik úspěšný bude film z hlediska sledovanosti. Poslední plnohodnotný film s Axelem jsme dostali před 30 lety, tak snad bude onen comeback se vším všudy úspěšný. 

I přestože na to vůbec nevypadá, Murphymu už je 63 let, přičemž herec sám uznal, že některé akční kousky ve čtvrtém díle pro něj byly už docela náročné. I tak se ale zdá, že herec je ochotný slavného poldu ztvárňovat i v dalším pokračování. Ještě ale uvidíme, zda se bude čtyřce dařit na Netflixu, podle toho se poté pro tvůrce zřejmě odvinou další kroky.

Co se nadcházejícího filmu týče, Axel se vrací do Beverly Hills, kde bude muset čelit nové hrozbě. Bude tak muset spojit síly s novým parťákem Bobbym Abbottem (Joseph Gordon-Levitt), aby mohl ochránit svou dceru Jane (Taylour Paige) a odkrýt tajemné spiknutí. Chybět ale samozřejmě nebudou ani jeho staří kumpáni Billy Rosewood (Judge Reinhold) a John Taggart (John Ashton).

O režii čtvrtého dílu se postaral Mark Molloy, pro něhož bude film celovečerním debutem. Na scénáři se podíleli Josh Appelbaum, Will Beall, André Nemec a Daniel Petrie Jr., poslední zmíněný napsal i legendární první díl z roku 1984.

Dále se můžeme těšit na herce jako Kevin Bacon, Paul Reiser, Bronson Pinchot, James Preston Rogers a Damien Diaz.

Na Netflixu od 3. 7. 2024.