Jedním z posledních filmů Gavina O'Connora byl velice povedený krimi thriller jménem Zúčtování (2016), ve kterém se v roli Christiana Wolffa, matematického génia s pečlivým smyslem pro detaily a schopného zabijáka, představil Ben Affleck. Už od minulého měsíce víme, že herec si roli zopakuje v připravovaném pokračování, které by se mělo začít natáčet ještě letos.

To nedávno potvrdil i server Variety, který odhalil, že další díl Zúčtování patří mezi 15 filmů, kterým byly od státu Kalifornie uděleny daňové úlevy na produkci. Mezi další tituly patří například i Mercy s Chrisem Prattem a Star Wars film The Mandalorian & Grogu. Server dále potvrdil ještě jednu zajímavou informaci. 

První díl sice vydalo studio Warner Bros., ale chystané pokračování si vezme pod palec jiná společnost, a to Amazon MGM Studios. Otázkou nyní je, zda bude druhý díl exkluzivitou pro kina, je totiž možné, že Amazon se mu rozhodne stanovit premiéru rovnou na službě Prime Video. To se holt necháme překvapit.

Vrátit by se měl jak Ben Affleck, tak i Jon Bernthal jako Christianův brácha Brax, o němž režisér Gavin O'Connor odhalil, že v pokračování bude mít mnohem větší roli. Filmař už navíc má v hlavně nápady na třetí díl, který označil jako ,,Rain Mana na steroidech“. Zda na něj ale nakonec dojde, se necháme překvapit. 

Prvnímu Zúčtování se podařilo z rozpočtu 44 milionů utržit až 155 mega, přičemž o dalším díle se mluvilo už od roku 2021.

Podle serveru Productionlist.com se zdá, že natáčení začne už 15. 3. 2024. Premiéry bychom se tudíž odhadem mohli dočkat ještě někdy v první polovině roku 2025.