V posledním podzimním měsíci minulého roku se k nám dostala poměrně překvapivá informace o tom, že vynikající krimi thriller Wind River od režiséra a scenáristy Taylora Sheridana, který momentálně válí se svým seriálem 1923, se dočká pokračování. To by mělo nést název Wind River: The Next Chapter, přičemž hlavní postavou by se tentokrát měl stát Chip Hanson (Martin Sensmeier), bratr dívky, jejíž smrt přijede do indiánské rezervace vyšetřovat agentka FBI Jane Banner (Elizabeth Olsen).

A nedávno jsme se konečně také dozvěděli, kdo další se k Sensmeierovi připojí. Rozhodně se navíc nejedná o žádná neznámá jména, protože na palubu byli přizváni herci Jason Clarke, Scott Eastwood a Chaske Spencer.

Australana Jasona Clarkea si můžeme pamatovat ze snímků jako 30 minut po půlnoci (2012), Úsvit planety opic (2014) a Terminator Genisys (2015), objevit se má také v Oppenheimerovi, novém filmu Christophera Nolana.

Scott Eastwood, který je synem legendárního Clinta Eastwooda, zas působil ve filmech jako Železná srdce (2014), Pacific Rim: Povstání (2018) a Rozhněvaný muž (2021).

A nakonec Chaske Spencer je jednou z hvězd filmové série Stmívání, ale minulý rok se třeba objevil v jedné z hlavních rolích v povedeném seriálu Angličanka, kde stanul po boku Emily Blunt

Zatím však není známo, koho přesně budou zmínění herci hrát. Fanoušci původního filmu by také měli počítat s tím, že do druhého dílu se už nevrátí Elizabeth Olsen a Jeremy Renner, tudíž musíme jen doufat, že příběh to utáhne i bez nich.

Jak už nějakou dobu víme, děj by se měl opět odehrávat v indiánské rezervaci Wind River, kde začne docházet k řadě podivných rituálních vražd, které však místní autority ignorují. Chip, ze kterého v té době bude místní stopař, se proto rozhodne požádat o pomoc FBI, zároveň se ale sám začne vzpírat zákonu, aby mohl zodpovědné vrahy dopadnout.

Zajímavé také je, že již odstartované natáčení momentálně probíhá v kanadském městě Calgary, kde se natáčela také veleúspěšná seriálová adaptace videohry The Last of Us. V následujících měsících se snad dočkáme dalších informacích o tom, co všechno vlastně můžeme od druhého dílu očekávat. 

Druhý díl tentokrát natočí kanadská režisérka Kari Skogland, která se proslavila především díky seriálové tvorbě. Podílela se tak na známých sérií jako Borgiové, Vikingové, Příběh služebnice a Falcon a Winter Soldier.

O scénář se postaralo duo John Zinman a Patrick Massett, které také napsalo první filmovou adaptaci videohry Tomb Raider z roku 2001 s Angelinou Jolie a thriller Zlato z roku 2016, kde zazářil Matthew McConaughey.

Snímek by měl premiérovat patrně někdy během roku 2024.