Americká spisovatelka Cassandra Clare má na svém kontě již mnoho fantasy titulů, například šestidílnou sérii Nástroje smrti / Nástroje smrteľníkov, která se věnuje takzvaným lovcům stínů (tieňolovci) a podle které byl natočen i ne moc dobrý stejnojmenný seriál. Tito lovci mají jediný úkol - zabíjet démony. A jelikož je toto oblíbené autorčino téma, a vlastně oblíbené téma i u fanoušků, spojila se Cassandra s čínským autorem Wesley Chuem a napsali spolu Rudé svitky magie / Červené zvitky mágie z nové série Nejstarší kletby / Nejstaršie kliatby, která se věnuje novým příběhům lovců stínů.

Tou nejlepší zprávou však je, že tato kniha vyjde ve stejný čas v obou našich jazycích, tudíž v češtině a ve slovenštině, protože vydání má na starosti nakladatelství Slovart, které má jak slovenské, tak české zastoupení. Kniha by měla být v obou vydáních ve stejných deskách, které jsou, no, jak to říct kulantně, nejsou opravdu moc hezké a kvalitativně se blíží obálkám ženských zamilovaných románů. Jistě, desky nejsou důležité, ale kdyby grafik udělal něco jednoduchého, nic by tím určitě nezkazil.

Dost už o deskách a spíše se přesuneme k nastínění děje této nové knihy. Příběh sleduje oblíbené postavy, které můžete znát ze série Nástroje smrti. Jedná se o čaroděje Magnuse Banea a lovce stínů Aleca Lightwooda, kteří se po skončení velké války vydali na své cesty. Magnus si velice přál dovolenou, luxusní cestu po Evropě. Po tom, co se oba ubytují v Paříži, navštíví je stará známá s informacemi o neznámém kultu Karmínová ruka, který vyvolává a uctívá démony z důvodu vyvolání chaosu. Všechny stopy však nasvědčují tomu, že kult založil jako vtip sám Magnus.

Magnus a Alec musí procestovat celou Evropu a najít nového vůdce kultu Karmínová ruka dříve, než napáchá více škod. Démoni začnou pronásledovat každý jejich krok, hledání jim komplikovat a jejich pátraní se stává stále zoufalejší a zoufalejší. Oba si však musí navzájem důvěřovat, "i když to znamená odhalit tajemství, která oba mají."

Rudé svitky magie by měly vyjít pro Slovensko i Česko ve stejném období a to někdy v červnu/júni tohoto roku pod taktovkou nakladatelství Slovart SK a ČR.