Po opravdu mimořádném úspěchu animáku Spider-Man: Paralelní světy začali fanoušci okamžitě vyhlížet druhý díl. Jakby také ne, film zaznamenal nejenom jedny z nejpozitivnějších reakcí ze všech spider-manovských snímků, ale taktéž se může chlubit i Oscarem za v kategorii Nejlepší animovaný film. Pokračování je tak skutečně na cestě. Dokonce už známe i jeho oficiální název - Spider-Man: Across the Spider-Verse. Dočkat jsme se ho měli ještě letos, ale to už bohužel neplatí. Studio Sony ohlásilo, že oficiální premiéra filmu se z 6. 10. 2022 přesouvá na 1. 6. 2023. Nutno také dodat, že pokračování bude rozděleno na dvě části. Ta druhá by do kin měla dorazit 29. 3. 2024. 

První část Across the Spider-Verse tak do kin dorazí několik týdnů před premiérou filmu Madame Web, který bude vyprávět o stejnojmenné marvelovské telepatce, jež se Spider-Manem také zkřížila cesty. Ve snímku by ji měla ztvárnit herečka Dakota Johnson, přičemž oficiální premiéra filmu je stanovená na 7. 7. 2023. Co se první části opožděného Across the Spider-Verse týče, tak fanoušci již dostali první a nadějně vyhlížející ochutnávku z pokračování na konci minulého roku. A to v podobě „first look“ videa, ve kterém se opět dočkáme dvou hrdinů z předchozího filmu – Milese Moralese, kterému opět propůjčil hlas Shameik Moore, a Gwen Stacy v podání Hailee Steinfeld. Na video se můžete podívat níže. 

Vzhledem k tomu, že film má být rozdělený na dvě části, tak zápletka by měla být jaksepatří velkolepá. Přesné detaily o příběhu zatím neznáme, ale můžeme prý očekávat příchod dalšího hrozivého záporáka, který všem našim hrdinům pořádně zavaří. O režii první části se postará trio Joaquim Dos Santos, Kemp Powers a Justin Thompson.