Legendární taneční romanťárna Hříšný tanec se dočká pokračování. Ano, dalšího. Na akci CinemaCon 2022 o tom informovali představitelé studia Lionsgate. Mnohé fanoušky slavné filmové klasiky však může potěšit, že se do něho má vrátit herečka Jennifer Grey, která by opět měla ztvárnit roli Frances Houseman. Bohužel vzhledem k tomu, že Patrick Swayze v roce 2009 zemřel na rakovinu slinivky, jeho postavy se v dalším díle se vší pravděpodobností nedočkáme. Nedávno také vyšlo najevo, kdo přesně se nadcházejícího pokračování ujme. Režisérem filmu se má stát Jonathan Levine, který je například zodpovědný za milá komediální dramata Bláznovství z roku 2008 a 50/50 z roku 2011. Levine tak prohlásil, že extrémně důležité pro něho bylo dostat na palubu filmu právě Jennifer Grey.

,,Nejdůležitější pro nás bylo mít Jennifer na palubě. Je to nesmírně cenná spolupracovnice. Pokusíme se do filmu zapojit tolik lidí z originálu, kolik je vhodné. Chceme být ve všech směrech ohleduplní."

Pokračování filmu by se ale překvapivě nemělo odehrávat v moderní době, místo toho bychom se měli podívat do devadesátek. Příběh by se opět měl zaměřit na mladou dívku, která se zakouká do tanečně zdatného jinocha, s nímž následně naváže romantický vztah. Zároveň by ale měla mít řadu interakcí právě s Baby Houseman, se kterou se spřátelí. Johnnyho nepřítomnost by ostatně měla v celkovém příběhu taktéž hrát nějakou roli, ta by se měla týkat právě Baby. Dočkat bychom se tak měli jak zcela nových písniček, tak i nějakých starých z původního filmu. Levine prohlásil, že film by měl být v podstatě převyprávění původního příběhu novým generacím. 

O scénář by se měla postarat Elizabeth Chomko, která v roce 2018 debutovala se svým dramatem Všechno, co měli. Hříšný tanec se nepřímého pokračování dočkal už v roce 2004, ale to je film, na který většina fanoušků originálu chce spíše zapomenout. Tak uvidíme, zda si tato verze povede lépe.

Studio Lionsgate uvádí, že snímek byl měl vyjít do kin někdy během roku 2024.