S pokračováním rozporuplně přijímaného MCU filmu Eternals, o který se postarala oscarová režisérka Chloé Zhao, to vypadalo bledě už nějakou dobu po premiéře původního filmu. Ten má celosvětově na kontě 402 milionů dolarů, což z něho tím pádem dělá jednu z nejméně výdělečných marvelovek všech dob, zároveň je ale nutné dodat, že za to z velké části může i pandemie koronaviru. Do toho všeho se navíc rozhodně nejedná o nejlépe hodnocený MCU film, tudíž nad případných druhým dílem visel dlouho dobu otazník.

Je nutné připomenout, že dvojka nebyla v seznamu nadcházejících MCU projektů, které Marvel na Comic-Conu v San Diegu v půlce léta představil. Ovšem zároveň v onom seznamu bylo i pár neohlášených projektů, přičemž z jednoho z nich by se dvojka Eternals nakonec mohla klidně vyklubat. Naznačuje to i nedávná informace, která se točí kolem představitele Gilgameshe

Twitterový účet Eternals Updates, jehož účel už je podle názvu zřejmý, informoval o tom, že agenturní a manažerský tým herce Dona Lee, jenž v prvním filmu ztvárnil silného Gilgameshe, v nedávném prohlášení zveřejnil hercovy nadcházející projekty, které se začnou natáčet příští rok. A zdá se, že mezi ně patří i Eternals 2. Lee, jenž je v rodné Jižní Koreji znám jako Ma Dong-seok, momentálně natáčí třetí díl filmové krimi série Crime City, který ponese název The Roundup: No Way Out.

Kdo však viděl první díl Eternals, tak ví, že Gilgamesh v něm zemřel. Ovšem podle informací od insiderů ze začátku letošního roku už nějakou dobu víme, že Gilgamesh by se měl i tak nějakým způsobem do MCU světa vrátit. Žádné oficiální potvrzení o výrobě sice ještě stále nemáme, ale Don Lee není jediný případ, který silně nasvědčuje tomu, že se Eternals vrátí. Letos na podzim se v rozhovoru pro Phaze Zero objevil marvelovský producent Nate Moore, který potvrdil, že pro Eternals se v budoucnosti MCU určitě najde místo. V rozhovoru tak řekl:

,,Nechci nic vyspoilerovat, ale rozhodně jste ty postavy neviděli naposledy.“

Fanoušci si taktéž pamatují na slova Pattona Oswalta, představitele trolla Pipa v potitulkové scéně, který během rozhovoru pro The Today Show nešikovně a patrně i omylem prozradil, že pokračování Eternals skutečně vznikne. Dalším důkazem by mohl být i Thanosův bratr Eros, jehož představitel, kterým se stal zpěvák Harry Styles, s Marvelem podepsal smlouvu na dalších pět filmů, přičemž jeho návrat několikrát naznačil i Kevin Feige.

Co si budeme povídat, všechny tyto informace opravdu nasvědčují tomu, že Eternals se k nám v nesledujících letech skutečně vrátí.