Za necelý rok přisviští do našich kin M3GAN 2.0, pokračování úspěšné hororové popcornovky z roku 2022, která vyprávěla o zlotřilé robotické panence. Server Deadline nyní hlásí, že na Novém Zélandu konečně padla první klapka, potvrdil to i producent Jason Blum, šéf hororového impéria Blumhouse Productions, který k oznámení na síti X připojil ještě krátké a znepokojivé video s „kostrou“ titulní panenky.

K filmu se také připojilo několik nových herců, jmenovitě se nám představí Timm Sharp (Spolu nespolu), Aristotle Athari (Silicon Valley) a Jemaine Clement (Co děláme v temnotách). Před několika měsíci se k pokračování připojila také Ivanna Sachno (Ahsoka). 

Ze starých známých můžeme počítat s návratem Allison Williams jako Gemmy, Violet McGraw jako Cady, Briana Jordana Alvareze jako Colea, Jen Van Epps jako Tess a samozřejmě se vrátí i Jenna Davis jakožto M3GAN.

Vrací se i tvůrčí tým, režii si zase vezme pod palec Gerard Johnstone, za scénářem opět stojí Akela Cooper. O čem přesně ale druhý díl bude, zatím není známo.

Příběh původního filmu se zaměřil na panenku v životní velikosti s vyspělou umělou inteligencí jménem M3GAN, kterou pro svou neteř Cady vytvoří brilantní vynálezkyně Gemma. Zprvu to vypadá, že vše půjde skvěle, ale stále se jedná o pouhý prototyp, u kterého se může ledacos strašlivě zvrtnout.

První díl z rozpočtu 12 milionů dolarů celosvětově utržil až 181 mega, tudíž výroba „dvojky“ není žádným překvapením. Do našich kin by měl film dorazit 26. 6. 2025.

Připomeneme ještě, že je ve výrobě filmový spin-off jménem SOULM8TE, který je popisován jako „erotický thriller“.