Minulý rok v létě do kin dorazil hrůzný snímek Černý telefon s Ethanem Hawkem v přední roli, o který se postaral hororový veterán Scott Derrickson. Snímek měl fajn reakce jak od kritiků, tak i od diváků, především se mu ale celosvětově podařilo utržit přes 161 milionů dolarů, což je na skromný rozpočet 18 mega velice hezké číslo. Asi tudíž nebude divu, že studia Universal a Blumhouse už chystají pokračování.

A díky serveru Variety nyní známe i oficiální datum premiéry. Pokračování Černého telefonu by mělo dorazit do amerických kin 27. 6. 2025. Ovšem pozor, podle serveru to vypadá , že zmíněná studia nebudou chtít zůstat pouze u jednoho pokračování, zdá se totiž, že chtějí z hororu vybudovat zcela novou franšízu. V budoucnu bychom se proto mohli dočkat jak dalších dílů, tak i možná prequelů a spin-offů. 

V prvním díle, který vychází podle povídky od Joa Hilla, jehož otcem je legendární Stephen King, se Ethan Hawke ujal role dětského únosce a vrahouna jménem Grabber. Hlavním hrdinou se stává třináctiletý chlapec Finney (Mason Thames), jehož Grabber uvězní ve zvukotěsném sklepě, kde na nějakou záchranu zvenčí může zapomenout.

Ve sklepě se nachází odpojený telefon, který však začne zvonit. A Finney si posléze uvědomí, že díky němu může komunikovat s duchy dětí, které Grabber již zavraždil.

O čem přesně bude chystané pokračování, je zatím ve hvězdách, stejně tak ještě není známo, které herce vlastně ve dvojce uvidíme. 

Je také otázkou, zda se k pokračování vrátí i Derrickson a scenárista C. Robert Cargill, nicméně jelikož Derrickson se s informací o výrobě dvojky pochlubil na sociálních sítích, je možné, že otěží režie se skutečně opět chopí on.

Nějakých šťavnatějších informací o projektu se patrně dočkáme během roku 2024.