Díky spolupráci studií Universal Pictures a Blumhouse Productions jsme se dočkali komerčně úspěšných hororových titulů jako Černý telefon (2021), M3GAN (2022) a Pět nocí u Freddyho (2023). A jelikož se snímkům v pokladnách kin vedlo, asi nebude překvapením, že každý dostane plnohodnotné pokračování. Universal ale nedávno oznámil změny ve svém kalendáři chystaných premiér, které se dotkly i zmíněných filmů.

Začneme s loňskou adaptací slavné herní série, kterou vytvořil Scott Cawthon. Původně se předpokládalo, že druhý díl Pěti nocí u Freddyho dorazí příští rok na podzim. Pokračování ale nakonec bude premiérovat 5. 12. 2025, u nás to bude zřejmě klasicky o den dřív.

O samotném ději zatím stále žádné pořádné informace nemáme, podle všeho se ale máme těšit na další pořádný mix hrůzy a humoru. 

Pak tu máme pokračování Černého telefonu, do něhož by se měla vrátit řada známých tváří. A to včetně Ethana Hawka jakožto vrahouna a únosce Grabbera. Druhý díl měl původně vyjít 27. 6. 2025, premiéra se ale odkládá na 17. 10. 2025.

O scénář by se měli opět postarat Scott Derrickson a jeho parťák C. Robert Cargill, který se podílel i na výrobě režisérových titulů jako Sinister (2012) a Doctor Strange (2016). Dále se mají vrátit Mason Thames jako hlavní hrdina Finney, Madeleine McGraw jako Gwen, Jeremy Davies jako Terrence a Miguel Mora jako Robin.

A nyní ještě pokračování hororové popocornovy jménem M3GAN, kde bude opět řádit titulní robotická panenka. Dřívější premiéra byla stanovena na 16. 5. 2025, nyní se ale film odkládá na 27. 6. 2025, to znamená na původní datum premiéry druhého Černého telefonu.

Scénář si opět vzala pod palec Akela Cooper, která napsala i jedničku. Pracovat by na něm měl i režisér Gerard Johnstone, který druhý díl zřejmě natočí. Vrátit by se měly i hlavní herečky Violet McGraw, tak i Allison Williams.

Dále ještě Universal oznámil data premiér dvěma chystaným filmovým titulům, kterými jsou The Woman in the Yard a Drop.

První zmíněný snímek dorazí 28. 3. 2025, režisérem se stal Jaume Collet-Serra (Black Adam), přičemž v hlavní roli uvidíme herečku Danielle Deadwyler (Velký dar).

Thriller Drop zas bude premiérovat 11. 4. 2025. O režii se postaral Christopher Landon (Všechno nejhorší), jednu z hlavních rolí ztvární Meghann Fahy (Případ Sloane).