Už od minulého roku víme, že Warneři chystají celovečerní pokračování filmu Já, legenda, slavného postapokalyptického dobrodružství s Willem Smithem v hlavní roli, které vychází z románu od Richarda Mathesona. Posledních zajímavých informací jsme se dočkali v první čtvrtině tohoto roku, kdy vyšlo najevo, že druhý díl naváže na alternativní konec jedničky, v němž se Smithově postavě Robertu Nevillovi podaří přežít, v rámci čehož se společně s Annou a Ethanem rozhodnou opustit Manhattan.

Jak je na tom ale chystaný druhý díl nyní, když nám konečně skončily stávky herců a scenáristů? Inu, odpovědi jsme se dočkali přímo od Smitha. Podle jeho slov to vypadá, že scénář je konečně dokončený. Momentálně si také často telefonuje s hercem Michaelem B. Jordanem (Creed), který by se ve dvojce měl objevit v jedné z hlavních rolí. 

Bližší informace o tom, co všechno nám vlastně druhý díl nabídne, Smith neodhalil, ale scénář se mu údajně velice líbí. O ten se patrně znovu postaral oscarový Akiva Goldsman, který napsal jak jedničku, tak i slavné tituly jako Čistá duše (2002), Já, robot (2004) a Šifra mistra Leonarda (2006). Právě ten letos potvrdil, že dvojka bude vycházet z onoho alternativního konce, který představila až DVD verze filmu.

Pokud je již scénář dokončený, první klapka by mohla padnout někdy během příštího roku. Do té doby se snad také dočkáme dalších informací o tom, kdo všechno se vlastně ve snímku objeví, třeba se na palubu vrátí ještě nějaké další staré známé tváře. 

Původní příběh se zaměřuje na Roberta Nevilla, který se kvůli smrtící epidemii zdá být posledním žijícím člověkem na světě. Trable mu však dělají „upírské“ zombie, které ze svých brlohů vylézají vždy po setmění.

Kniha se v minulosti dočkala dalších adaptací, například The Last Man on Earth (1964) a The Omega Man (1971).