Už od roku 2022 píšeme o tom, že se v budoucnu dočkáme pokračování známého filmu Já, legenda (2007), v němž se v hlavní roli objevil Will Smith. Posledně se k nám dostaly informace na konci loňského roku, kdy vyšlo najevo, že scénář je již skoro dokončený. Scenárista a producent Akiva Goldsman na letošním Comic-Conu v San Diegu každopádně uvedl, že již napsal druhou verzi scénáře, tudíž výroba snímku může postoupit do další fáze.

A nyní server Deadline hlásí, že film už možná konečně našel svého režiséra. Tím by se mohl stát Steven Caple Jr., americký filmař, jehož posledním filmem byla akční podívaná Transformers: Probuzení monster (2023), mezi jeho předešlé filmy patří ještě dramata Sígři (2016) a Creed II (2018).

Na palubě však stále ještě není, zatím kolem úlohy režiséra filmu spíše jen tak krouží. Snad to ale Warneři v blízké době potvrdí. Goldsman každopádně také řekl, že už se velice brzy o pokračování dozvíme další velké informace. Měl tedy na mysli právě oznámení režiséra? 

Možná i vy jste tak trochu čekali, že druhý díl znovu natočí Francis Lawrence, nicméně ten má zřejmě plné ruce práce s jinými projekty. Kromě nových Hunger Games chystá také filmovou adaptaci Dlouhého pochodu od Stephena Kinga, zároveň by se i nadále mělo počítat s tím, že natočí i pokračování Constantina. O tom se ostatně na Comic-Conu mluvilo také, podle producenta Lorenza di Bonaventura se na scénáři pracuje, přičemž začátek hlavní části produkce se již blíží.

Co se týče titulu Já, legenda 2, v hlavních rolích se představí Will Smith (Mizerové: Na život a na smrt), který si opět zahraje hrdinu Roberta Nevilla, a také Michael B. Jordan (Black Panther). Ten už ostatně s výše zmíněným Caplem pracoval na uvedeném boxerském dramatu Creed II.

Už nějaký čas také víme, že druhý díl naváže naváže na alternativní konec jedničky, v němž se Nevillovi podaří přežít, v rámci čehož se společně s Annou a Ethanem rozhodnou opustit Manhattan. 

První film, který vychází z románu Richarda Mathesona, se zaměřuje na Nevilla, jenž se kvůli smrtící epidemii zdá být posledním žijícím člověkem na světě. Trable mu však dělají „upírské“ zombie, které ze svých brlohů vylézají vždy po setmění.

Kniha se v minulosti dočkala dalších adaptací, například The Last Man on Earth (1964) a The Omega Man (1971).