Taky jste si začali říkat, že na druhý díl Tomb Raidera, ve kterém ikonickou Laru Croft ztvárňuje Alicia Vikander, čekáme nějak podezřele dlouho? Není divu, sequel byl oznámen už v roce 2019. A to i navzdory ne úplně oslnivému výdělku z kin. Výrobu filmu samozřejmě zkomplikovala pandemie koronaviru, nicméně i dnes, kdy se filmový svět už více méně z covidu vzpamatoval, se zdá, že věci se kupředu nijak nehýbou. Čím to je? Inu, přesně o tom promluvila sama Alicia Vikander v rozhovoru pro Entertainment Weekly. Herečka tak odhalila, že pokračování je v současné době v jakémsi limbu kvůli „politice“ spojené s odkoupením studia MGM Amazonem.

Amazon během letošního jara odkoupil studio MGM za 8,45 miliard dolarů, čímž nyní vlastní filmové značky jako James Bond a Robocop. Jak se ale zdá, v pozadí ještě probíhají jakási jednání, což je patrně důvodem, proč se s druhým Tomb Raiderem nic nedělá. Herečka také prohlásila, že momentálně nemá absolutně ponětí o tom, kam se věci budou ubírat. Vikander je každopádně na film připravená, čeká už jen pouze na to, až dostane produkce konečně zelenou. Zda k tomu ale dojde v nejbližší době, je však ve hvězdách.

K druhému dílu by měla být i nadále upsaná filmařka Misha Green, která se měla postarat jak o scénář, tak i o režii. Green je známá především díky seriálové tvorbě, je například jednou z tvůrkyní série Lovecraftova země, která vyšla v roce 2020. Dále psala epizody pro seriály jako Hrdinové, Spartakus a Underground. 

Samotný scénář k filmu by však už měl být dokončený. Misha Green se před rokem na sociálních sítích pochlubila s jeho první stránkou. Pracovní název filmu zní Tomb Raider: Obsidian, ovšem samozřejmě není známo, zda to bude také název oficiální. Navíc nesmíme zapomenout, že budoucnost filmu je stále nejistá. Vikander a Green jsou ale obě evidentně rozhodně ochotné konečně se pustit do práce, vše nyní ale patrně závisí na Amazonu.

Je tedy ještě naděje, že se druhého dílu dočkáme? Určitě ano, ale stejně tak bychom měli být připraveni na nejhorší.