I přestože nadcházející film s novou tváří obávaného a milovaného netopýřího hrdiny budeme v kinech moci zhlédnout až za několik dní, tvůrci již hledí do budoucnosti a připravují pro nás pokračování. Režisér Matt Reeves totiž potvrdil, že se začalo mluvit o pokračování Batmana, ve kterém se opět objeví Robert Pattinson jako titulní postava.

Prozradil to během rozhovoru s The Independent během úplně první premiéry filmu The Batman na červeném koberci. Vysvětlil, že i když by rád udělal pokračování, chce, aby první film existoval samostatně, respektive bez nutnosti dalšího sequelu.

Matt Reeves prozradil k pokračování toto:

,,Doufám, že se pokračování dočkám, uvidíme. Myslím to vážně! První díl neděláte jenom proto, aby následoval díl druhý. Musíte udělat jedničku, aby byla úspěšná, musí to být film, který existuje sám o sobě."

,,Ale opravdu věřím, že to, co jsme vytvořili, je dobrý film. A určitě bych v něm rád pokračoval. Už jsme o tom začali hovořit, ale právě pracujeme na věcech pro HBO Max, připravujeme seriál Penguin s Colinem Farrellem, což bude super cool, a taky pracujeme na dalších věcech. O pokračování jsme však už začali mluvit. Právě teď ale pouštíme do světa první film. A já si to chci užít."

Přečtěte si také: Tučňák: Batmanův slavný protivník se v novém traileru pouští do boje o nadvládu Gothamu

Než se však rozhodne o natočení pokračování, fanoušci se zatím budou moci těšit na prvního Batmana, který vstoupí do kin již 3. 3. 2022. Film zrežíroval zmíněný Matt Reeves podle scénáře, který napsal s Peterem Craigem.

V Batmanovi hrají Robert Pattinson a Zoe Kravitz, mezi padouchy patří Paul Dano jako Hádankář, Colin Farrell jako Tučňák a John Turturro jako Carmine Falcone. Ve filmu také nechybí Andy Serkis jako Alfred Pennyworth, Jeffrey Wright jako Jim Gordon, Peter Sarsgaard jako Gil Colson a Jamie Lawson v roli Belly Real.