Pokračování Avatara má na svém kontě už celosvětově 1,9 miliardy dolarů. V tuto chvíli už je to v podstatě nevyhnutelné. Avatar: The Way of Water se svými tržbami eventuálně skutečně překročí hranici 2 miliard, kterou James Cameron zcela původně považoval za onu zásadní, aby mohl být snímek považován za úspěšný. Server Variety však nedávno potvrdil, že Cameron trochu přestřelil, tudíž na onen dopředu stanovený komerční úspěch bude stačit jen něco kolem 1,4 miliardy, což už druhý díl dávno úspěšně překonal.

Avatar by tak během následujícího týdne měl přes hranici 2 miliard konečně přelézt a svým box officem překonat veleúspěšný MCU snímek Spider-Man: Bez domova, možná i tituly jako Avengers: Infinity War a Star Wars: Síla se probouzí. 

Avatar: The Way of Water by se tak měl stát vůbec prvním filmem, kterému se po úmorné pandemii koronaviru podařilo překonat dvoumiliardovou hranici. Nutno také dodat, že sám James Cameron na sebe může být náležitě pyšný. Rozhodně ne každému režisérovi se poštěstí, aby hned tři jeho filmy měly dvoumiliardové tržby (zbylé dva jsou samozřejmě první díl Avatara a Titanic). Bude proto ještě zajímavé sledovat, kam až box office dvojky v následujících týdnech vyšplhá. Jedno by ale mělo být jisté. Značka Avatara by měla být skutečně v bezpečí a mít zajištěné i další filmy po třetím díle.

Zájem byl v kinech i o horor M3GAN, který se už pomalu blíží k hranici 100 milionů dolarů. Už nyní je ale jisté, že studio Blumhouse bude chtít pokračování. Dále se chodilo do kina i na akčňák The Plane s Gerardem Butlerem v hlavní roli, který je se svými 11 miliony momentálně nejvýdělečnějším filmem roku 2023. 

A na co do kina tento týden? Jednoznačně na velkolepou a krapet trhlou podívanou jménem Babylon, o kterou se postaral oscarový Damien Chazelle. Snímek, který nás zavede do zběsilého Hollywoodu 20. let, zatím příliš velký komerční úspěch v USA nezaznamenal, tudíž uvidíme, jak se mu povede u nás.

Film zde bude premiérovat ve čtvrtek, tedy 19. 1. 2023, představí se v něm hvězdy jako Brad Pitt, Margot Robbie a Tobey Maguire. Níže se můžete podívat na oficiální trailer.