Pokud máte rádi snímky, ve kterých nahlédneme do počátku konce lidské civilizace a staneme se svědky jejího postupného hroucení, určitě si nenechte ujít nadcházejí sci-fi snímek Bird Box Barcelona. Jedná se o spin-off k filmu V pasti (Bird Box) z roku 2018, který patří mezi nejúspěšnější filmy, jaký kdy slavná streamovací platforma vyprodukovala. Nedávno se Netflix pochlubil s prvním pořádným oficiálním trailerem, na který se můžete podívat výše.

Jak již znalci původního filmu se Sandrou Bullock vědí, hlavní hrozbou se zde stávají jakýsi záhadní a strašliví tvorové, jejichž podobu však nikdo nemůže popspat. Jediný pohled na ně je totiž pro člověka tak neuvěřitelně strašlivý a hrůzostrašný, že rázem přijde o rozum a pokusí se jakýmkoliv způsobem okamžitě spáchat sebevraždu. Zatímco původní film se odehrával ve Spojených státech, s nadcházejícím spin-offem tentokrát zamíříme do hroutícího se Španělska. 

Nejnovější trailer nám tak ukazuje postupnou zkázu, kterou s sebou tajemní tvorové přinášejí. Ovšem v upoutávce je taktéž řečeno, že prochází jakousi změnou. Znamená to snad, že pouhopouhý šátek přes oči už člověka před jejich hrůznou mocí neochrání?

Hlavním protagonistou by se měl každopádně stát muž jménem Sebastian (Mario Casas), který se bude muset se svou dcerou Annou (Alejandra Howard) dostat skrze ulice Barcelony do bezpečí. Následně by měli ve filmu zformovat křehké spojenectví s dalšími přeživšími, aby se mohli všichni dostat do spolehlivého útočiště, které je před onou strašlivou hrůzou ochrání.

Žádná procházka růžovým sadem to ale samozřejmě nebude. A zdá se, že zlovolné a sebevraždu vyvolávající stvůry nebudou jediným problémem, kterému budou muset hrdinové čelit. Každopádně uvidíme, zda se španělská verze pochlubí s nějakými novými chytrými nápady a napínavou dějovou linkou. 

O scénář a režii se postarali bratři David a Àlex Pastorovi, kteří společnými silami například natočili snímky jako Přenašeči (2009), Nesmrtelný (2015) a Kde jsem doma (2020). I tento spin-off tak bude vycházet podle knižní předlohy, kterou v roce 2014 napsal Josh Malerman.

Dále se ve snímku objeví herci jako Georgina Campbell, Michelle Jenner, Gonzalo de Castro, Leonardo Sbaraglia, Lola Dueñas, Patrick Criado, Naila Schubert, Diego Calva a Celia Freijeiro.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 14. 7. 2023.