Jednou z nejzajímavěji vyhlížejících epizod třetí řady seriálu Love, Death & Robots byl bezpochyby díl Jibaro, který představil tradiční lidovou pohádku o siréně, jejíž hlas přivede veškeré muže do záhuby. Pak ale na scénu přijde hluchý rytíř jménem Jibaro, na kterého tak její čáry nefungují. Už jen podle traileru ona epizoda hodně vyčnívala, obzvlášť díky velice unikátní a podmanivé animaci, na kterou se velice příjemně koukalo. Díky akci Geeked Week jsme se tak dočkali pohledu do zákulisí, které nám odhalí určité informace o tom, jak celá epizoda vlastně vznikala. Na celé video se tak můžete podívat výše.

Ve videu se tak dočkáme režiséra a scenáristy Alberta Mielga, který promluvil o příběhu a o tom, jak epizoda vlastně vznikla. Režisér již dříve na celém seriálu spolupracoval v první řadě, ve které napsal a zrežíroval epizodu „The Witness“. Mielgo tak odhaluje, že ono neuvěřitelně realistické prostředí, jež se v epizodě objevuje, je zachyceno ze skutečných míst, které pak bylo přetvořeno do digitální podoby s extrémním důrazem na detail.

Režisér také mluvil o své posedlosti přírodou, což ho přimělo jít na dlouhou dobu do lesa jen proto, aby poslouchal a zachytil zvuky, které se v epizodě následně objevují. Bez dialogů hraje zvuk v příběhu mimořádně důležitou roli, zvláště vezmeme-li v úvahu, že jedna ze dvou hlavních postav je hluchá. Produkce pak najala skutečné tanečníky, aby ztělesnili hlavní postavy, přičemž animátoři si pak s jejich pohyby náležitě pohráli.

Třetí řada Love, Death & Robots je výjimečná ještě z jednoho prostého důvodu. Jednu z epizod totiž natočil legendární David Fincher, přesněji se jedná o díl Bad Travelling, který vypráví o posádce lodi, jež se snaží vypořádat se s obrovským monstrem z hlubin.

Jak se epizoda Jibaro líbila vám?