O výrobě filmové adaptace slavné videoherní řežby Borderlands víme už nějaký ten pátek. Ale i přestože jsme se stále ještě nedočkali nějakého toho pořádného traileru, menší ochutnávku z filmu už mohli zažít návštěvníci z akce CinemaCon 2022. Právě na ní totiž představitelé od studia Lionsgate ukázali asi minutovou sekvenci z připravované adaptace. A bylo z ní údajně okamžitě jasné, že snímek se skutečně odehrává v univerzu Borderlands. Kromě unikátního vizuálního zpracování, kterým se ostatně může chlubit i původní herní série, bylo v minutové ukázce možné vidět Cate Blanchett jako Lilith, Jamie Lee Curtis jako Dr. Patricii Tannis a Kevina Harta jako Rolanda. A samozřejmě se tam objevil i sám Claptrap, kterému propůjčil hlas Jack Black. Podle mnohých reakcí se proto zdá, že snímek by měl skutečně věrně zachycovat onoho stylového a ulítlého ducha celé herní značky. 

Produkce filmu skončila už na začátku léta minulého roku, přičemž ve stejné době jsme se dočkali fotek, které odhalují siluety známých postav. Kromě výše zmíněných se proto můžeme těšit na cáklou a roztomilou Tiny Tinu (Ariana Greenblatt) a i jejího osobního strážce Kriega (Florian Munteanu). Hlavní příběh by se měl zaměřit na Lilith a její snahu vrátit se na planetu Pandora, aby mohla zachránit dceru nejmocnějšího S.O.B. ve vesmíru, tedy Atlase (Edgar Ramirez). Dočkáme se ale také například Moxxi (Gina Gershon), sadistické sexy majitelky různých barů na Pandoře, a také velitelky Knox (Janina Gavankar), dcery generále Knoxxe z herní předlohy, který fakt nesnáší pondělky.

O scénář a režii se postaral Eli Roth, tvůrce filmové série Hostel, tudíž je rozhodně na místě být ohledně filmové adaptace trochu skeptický. Ale na druhou stranu na scénáři také pracoval Craig Mazin, tvůrce a scénárista seriálového Černobylu, který je taktéž jeden z showrunnerů k seriálové adaptaci hry The Last of Us. Tak snad nás opravdu čeká kvalitní podívaná se vším všudy.

Těšíte se?