Podle populární série naučných knih pro děti o Velkém červeném psovi Cliffordovi, se kterým by mohl změřit síly Ájin Maxipes Fík, vznikne filmová adaptace od studia Paramount Pictures. Podle traileru je však evidentní, že nadcházející snímek bude primárně zábavou pro malé caparty, ale to by nemělo být překvapující. Clifford představoval dětský symbol už od první půlky 60. let, kdy ho vytvořil autor Norman Bridwell. Na základě úspěchu naučných knih pak vznikl i jeden animovaný seriál, který v britských a amerických televizích běžel od roku 2000–2003. Nyní však velkého červeného psa uvidíme i v hrané verzi. 

Děj se bude točit kolem středoškolačky Emily Elizabeth (Darby Camp), která se setká s podivuhodným zachráncem zvířat (John Cleese). Ten jí daruje malé červené štěně, které přes noc vyroste do neuvěřitelných rozměrů. Zatímco je její matka (Sienna Guillory) pryč, Emily se se svým novým čtyřnohým kámošem vydá za dobrodružstvím do ulic New Yorku, protože v jejich malém bytečku bylo rázem až příliš těsno. Ale znáte to. Když si jen tak jdete po ulici, přičemž kolem vás najednou proběhne obří červený pes o velikosti dodávky, se vší pravděpodobností si to asi nenecháte pro sebe, že? Narůstající zájem o Clifforda ze strany ostatních proto začne ohrožovat ono přátelské pouto, které si mezi sebou Emily a magický pes za ten čas stačili vypěstovat. 

Film si vzal pod režisérský palec Walt Becker, jehož filmografie se skládá především z dosti průměrných komedií. Dočkáme se v něm herců jako Tony Hale, David Alan GrierRussell Wong a Jack Whitehall. Co si budeme povídat, do kina na to raději nechoďte. Nebo si alespoň raději počkejte na první ohlasy. Děti z toho ale budou se vší pravděpodobností nadšené. Premiéra filmu je u nás stanovená na 6. 1. 2022.